Tekstil ve hazır giyim sektörü, küresel ekonomiye önemli katkı sağlayan sektörlerin başında geliyor. McKinsey & Company raporlarına göre, moda endüstrisi, 2022 yılında 2010 ile 2020 yılları arasındaki tüm yılların üzerinde bir ekonomik kar seviyesinin iki katından fazlasını yaşadı. Aynı zamanda, küresel olarak üretilen lif miktarı 2022’de rekor seviyede 116 milyon tonu buldu. Ancak yükselen maliyetler, tüketici talebindeki dalgalanmalar ve jeopolitik faktörler endüstri üzerinde baskı oluşturdu.

 İZMİR'DE ESNAF VE SANATKARLARDAN, ESNAF KREDİ FAİZLERİNİN YÜKSELTİLMESİNE TEPKİ... "ESNAF BİR ÇIĞLIK HALİNDE İSYAN EDİYOR" İZMİR'DE ESNAF VE SANATKARLARDAN, ESNAF KREDİ FAİZLERİNİN YÜKSELTİLMESİNE TEPKİ... "ESNAF BİR ÇIĞLIK HALİNDE İSYAN EDİYOR"

Yapılan açıklamaya göre; Tradewind Finance, özel ticaret finansmanı çözümleri sunan bir finansal hizmetler firması olarak, tekstil ve hazır giyim endüstrisini yaklaşık 25 yıldır finanse ediyor. Yapılan ticaretin işletme sermayesi gereksinimlerine yönelik olarak, Tradewind Grubu tekstil ve hazır giyim pazarındaki iki yeni müşterisi için finansman imkanı sağlayarak, bu sektördeki varlığını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Gerçekleştirilen bu yeni işlemler ile birlikte Tradewind, şirketlerin vadesi gelmemiş açık hesap alacaklarını nakde çevirerek likiditeyi artırmaya ve ticareti sürdürülebilir kılmaya devam ediyor.

Tradewind Grubu; yatak, mobilya ve diğer birçok kullanım alanı olan ve polyester lif ticareti yapan bir Alman şirketi için 3 milyon euro finansman imkanı oluşturduğunu duyurdu. Ayrıca; ceket, pantolon ve etek dahil denim ve non-denim hazır giyim üreten bir Türk giyim üreticisi için ise 650 bin euro finansman sağladı.

Editör: Şevval Örs