(TRABZON) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gülcemal Projesi ile yeni bir süreç başlattıklarını belirterek, “500 dönümlük bir alanın tahkimatının startını veriyoruz. Eş zamanlı olarak konsept proje çalışmalarımızı da başlatıyoruz. Bu dönem projeyi tamamlayıp Trabzon’un gündeminden çıkarmayı ve denizle bütünleşen bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gülcemal Projesinin en kısa zamanda tamamlanacağını açıkladı. Amaçlarının vatandaşları denizle bütünleştirmek olduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi:

Şanlıurfa'da kentin coğrafi işaretli lezzetlerinden isot için yoğun çalışma yapılıyor Şanlıurfa'da kentin coğrafi işaretli lezzetlerinden isot için yoğun çalışma yapılıyor

"Şehrimizdeki ismiyle Gülcemal projemizle ilgili bugün itibariyle yeni bir süreci, yeni bir dönemi başlatıyoruz. Deniz şehrinde hemşerilerimizin denizden daha çok istifade edebilmesi anlamında Gülcemal ismiyle beraber bir projenin başlangıcını yapmıştık. Toplamda 750- 800 dönüm alanı ihtiva eden bu alanımızda bu yeni alanımızda daha önceki dönemde 250 dönümlük kısmın tahkimat işlemleri tamamlanmıştır. Bizim için aslolan bu 750- 800 dönümlük bir alanı şimdi startını vereceğimiz tahkimatımızla birlikte süratle tamamlayıp şu anda eş zamanlı olarak da hem DOKA’mızla birlikte yürüttüğümüz yabancı bir firmayla konsept çalışması hem yerli iki firmayla beraber, üç firmayla birlikte yürütülen burada neler olabileceğine dair nasıl bir konsepti olacak burası? Nasıl bir yaşam alanı olacak? Çocuğumuza hitap edecek, gencimize hitap edecek. Kıymetli büyüklerimize hitap edecek ve onlar kadar önemli şehrimize gelen ziyaretçilerimize hitap edecek bu alana nasıl teşekkür ettireceğimize dair konsept proje çalışmaları da eş zamanlı olarak başlatıyoruz.

Bu işi bu dönem artık Trabzon gündeminden çıkaralım ve Trabzon'da yeni büyük denizle birleşen, bütünleşen bir yaşam alanı oluşturalım istedik. Bu düşüncenin sonucu olarak da bugün bismillah deyip kalan 500 dönümlük bir alanın tahkimatı için kara yollarımızla, bölge müdürümüzle de yakinen bu süreci yürüttük. teşekkür ediyorum. Bir mutabakatla birlikte bugün 500 dönüm alanımızın tahkimat işinin başlangıcını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. O tahkimat işi yürürken bir taraftan da bu şu anda denizi göremez halde bulunduğumuz, yoldan kot olarak yükselen alan da bir taraftan düzenleyeceğiz. Onu da ifade edeyim. Ardından da konsept projemizi inşallah burada hayata geçireceğiz. Hemşehrilerimize Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak verdiğimiz sözün raylı sistemle beraber hemen ikinci olarak verdiğimiz sözü inşallah bu dönem hayata geçirmek için büyük bir gayreti ortaya koyacağız.''

 

Kaynak: anka