(MERSİN) - Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, sokak hayvanları yasası kapsamında istifleme değil, uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istediklerini belirterek, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne şartlı bağışta bulunmak için tüm vatandaşları desteğe davet etti. 

Tarsus Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Başkan Boltaç yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde aylık bin 440 TL olan ücretlerin, değişen ülke şartlarından dolayı Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmetlerini karşılamaya yeterli olmaması nedeniyle aylık ücretin 4 bin TL olarak belirlenmesi ve Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulan iki adet düğün salonunun işletmesinde yapılacak bir düğün ücretinin KDV dahil 7 bin 500 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Mecliste, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi şartlı bağış adında banka hesabının açılması, bu hesaba yapılacak tüm bağışların kabul edilmesi ve yapılacak tüm işlemlerle ilgili belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

“Bütün paydaşları davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum”

Projenin detaylarına değinen Başkan Boltaç, şunları kaydetti:

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu kayıtlar başladı. Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu kayıtlar başladı.

“Ben uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyorum. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını gerekiyor. Bu süreci el birliğiyle çözmek istiyoruz. Bütün paydaşları davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. Dostlarımızın çok daha rahat, çok daha güzel ortamlarda yaşayabileceği bir ortam oluşturduk. Tüm yurttaşlarımızı, STK’ları, odaları, borsaları, kamu kurum ve kuruluşlarını Tarsus Belediyesi’ne katkı sunmaya davet ediyorum. Ben de kişisel olarak bir destekte bulunacağım. İlk etapta 500 hayvanımızı barındırabileceğimiz bir proje çalıştık ama imkanımız olduğu sürece ve senelere yaydığımız zaman bu 31 dönümlük alanda hayvan kapasitemizi yaklaşık bin 500’e kadar çıkartabiliriz. Bu anlamda genişleme alanlarımızda mevcut. Biz bunu yaparken patili dostlarımıza sürdürülebilir bir barınak öngörüyoruz. Ortak kullanım alanlarımız var. Bunların içinde giriş alanı, resepsiyon ve bekleme salonları, personel ve yönetim alanları, personelin dinlenme alanları, ofisleri ve depolama alanları, veteriner ve sağlık alanları, muayene odası, ameliyathane odası, ilaç ve ekipman odaları olacak. Mevcuttaki ameliyathanemiz çok uygun değil. Köpek barınma alanlarımızda dostlarımızın bireysel ve grup olarak durabilecekleri alanlar olacak. Yavru ve karantina bölümü olarak ayrılacak. Aynı zamanda temizlik ve bakım alanları, yıkama alanı, çamaşırhane ve atık yönetimi, yemek hazırlık ve depolama alanları yer alacak. Bunlar küçük portatif alan olacak. Sirkülasyon ve bağlantı olacak. Ben burayı vatandaşların da çocuklarıyla gelip orada vakit geçirmesini, dostlarımızı sahiplenmesini istiyorum. Biz patili dostlarımız için istifleme değil, kente uzun vadeli rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyoruz.” 

Kaynak: anka