YANKI BAĞCIOĞLU: “DÖVİZ İHTİYACI, KRİTİK SİLAH İHRACATINDAKİ KURALLARIN GEVŞETİLMESİNE YOL AÇMAMALIDIR. MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR” YANKI BAĞCIOĞLU: “DÖVİZ İHTİYACI, KRİTİK SİLAH İHRACATINDAKİ KURALLARIN GEVŞETİLMESİNE YOL AÇMAMALIDIR. MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”

Devlet Hazinesi'ne ait mülkler, Milli Emlak tarafından cazip fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Tapu sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak fırsat Türkiye genelinde 40'tan fazla ilde geçerli olacak. Vatandaşlar, sağlanan ödeme kolaylığı ile 10 bin liradan başlayan taksitli ödeme seçeneklerinden yararlanabilecek. Peki Milli Emlak ilanlarına nasıl başvuru yapılır? İşte tüm ayrıntılar...

Yatırım amacıyla arsa edinmek isteyenler, Milli Emlak'ın düzenli olarak yayınladığı ilanları aktif bir şekilde takip ediyor. Hazineye ait gayrimenkuller, uygun fiyatlarla alıcıları bekliyor ve 40'tan fazla ilde yüzlerce gayrimenkul satışa sunulmuş durumda.

Tarım arazileri ve Maliye Bakanlığı'na ait arazilerin satışı hız kesmeden devam ederken, bu satışlarla ilgili tüm ilanlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden duyuruluyor.

İhale duyurusu, ilgili tarihi, ihale koşullarını, belirlenen ihale fiyatını ve ihaleyi düzenleyen il/ilçe Milli Emlak Müdürlüğü'nün iletişim bilgilerini kapsıyor. Bu duyurular, belirli tarihlerde düzenlenen rekabetçi açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilmekte ve en yüksek teklifi veren kişiye mülklerin satılmasını sağlamaktadır.

Gayrimenkullerini satmak isteyenler, peşin ödeme seçeneğiyle işlem gerçekleştirebilmektedir. Almak isteyenler ise tek peşinatla birlikte toplamda 24 aya kadar vadeli taksitli ödeme seçeneğinden yararlanma imkanına sahip olacak. Peşin alımlarda, 5 yıl süresince KDV muafiyeti ve emlak vergisi muafiyeti gibi avantajlar sunuluyor. Bu esnek ödeme seçenekleri de vatandaşlar için gayrimenkul alım satım süreçlerini daha erişilebilir ve çeşitli kılıyor.

PEKİ HANGİ İLLERDE SATIŞ YAPILACAK?

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel (Mersin), İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak.

Editör: Balcan Hande