Azez'deki sebze ve meyve halinde Türkiye'den gelen tırlara provokatör bir grup tarafından saldırı düzenlenirken, bir grup da Türk ordusunun kullandığı binaya girmeye çalıştı. Tırmanan gerginlik esnasında askerlerimiz göstericileri karargahtan uzaklaştırmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Suriye'nin kuzeyindeki Azez'e, Türkiye'den sebze ve meyve getiren tırlara provokatör bir grup saldırdı. Tırlara taşlayarak zarar veren grup, daha sonra hurda haline gelen araçları ateşe verdi. Provokatör grubun tekbir getirmesi de dikkatlerden kaçmadı. Suriyeli grubun tekbirler eşliğinde " Hain Türkler dışarı!" naraları attıkları görüntülere yansıdı. 

Suriye De Tehlikeli Provokasyon Turk Ordusunun 17477432 3358 M

Hendek'teki havai fişek fabrikasında yaşamını yitiren işçiler anıldı... Can Atalay: "Hendek’te davamız, kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir" Hendek'teki havai fişek fabrikasında yaşamını yitiren işçiler anıldı... Can Atalay: "Hendek’te davamız, kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir"

TÜRK ASKERLERİ HAVAYA ATEŞ AÇTI

Terörden temizlenen bölgede konuşlu Türk askerlerinin olduğu bir binaya da girmek isteyen provokatörler, Mehmetçik engel oldu. Silahlarla havaya ateş atan Mehmetçik, provokatör grubu bina bahçesi ve çevresinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Suriye De Tehlikeli Provokasyon Turk Ordusunun 17477432 5247 M

TÜRK BAYRAĞINI PARÇALADILAR

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Türkiye- Suriye sınır noktası olarak bilinen bölgede tekbirler eşliğinde Türk Bayrağını parçaladıkları kameralara yansıdı.  Provokatör grubun saygısız hareketleri saniye saniye sosyal medyaya düştü. 

Suriye De Tehlikeli Provokasyon Turk Ordusunun 17477432 3073 M

TÜRK PLAKALI ARAÇLARA SALDIRILDI

Gündeme bomba gibi düşen bir başka görüntü de ise Türk plakalı araçların etrafını sardıkları ve saldırdıkları kayıt altına alındı. Aracın içinde ki şoförün dil dökmesi de onları durdurmadı. Aracın hurdaya çevrildiği görüntülendi. Aracın içindeki sürücünün ve yolcunun durumuna dair bir bilgiye ulaşılamadı.

Suriye De Tehlikeli Provokasyon Turk Ordusunun 17477432 5068 M

MARE'DEKİ EMNİYET BİNASINI BASTILAR

Diğer bir görüntüde ise provokatör grupların, terörden temizlenen Mare'deki Emniyet binasını bastığı görüldü. Görüntülerde, bina kapısı girişindeki Türk bayrağına küstahça saldıran grubun, bayrağı yırtıp yere attığı kameraya yansıdı.

Suriye De Tehlikeli Provokasyon Turk Ordusunun 17477432 6980 M

Editör: Şevval Örs