(İSTANBUL) - Karaman merkezli Duru Gıda, araştırmacı yazar Yusuf Yıldırım imzalı Yunus Emre Divânı - Karaman Nüshası’nın ardından bu eserin derinlemesine yorumunu içeren "Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu" adlı eserin kültür mirasına kazandırılmasına katkı sağladı.

Yunus Emre’nin en eski Divân nüshasını gün yüzüne çıkaran araştırmacı yazar Yusuf Yıldırım’ın, bu çalışmanın devamı olarak hazırladığı “Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu” kitabı, Duru Gıda Yayınları’ndan çıktı. 

Çalışmayla ilgili açıklama yapan yazar Yusuf Yıldırım, şunları söyledi:

“Sözüm Kendözüme Risâletü'n-Nushiyye'nin Yorumu, 2008'den bu yana üzerinde çalıştığım, Yunus Emre'nin Risâletü'n-Nushiyyesi'nde gelinen son nokta. Kitap, Risâletü'n-Nushiyye'yi enine boyuna açıklayan, bütüncül, kapsamlı, ayrıntılı ve derinlemesine ele alan tek eserdir. Kitap, Duru Gıda Onursal Başkanı İhsan Duru Bey'in himayesinde Duru Gıda yayını olarak çıktı. Sayın İhsan Duru ve Emin Duru’ya, Duru Gıda’ya bu kitabı Yunus Emre literatürüne ve Türk kültürüne kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsem azdır. Kitabın basımı sırasında büyük emek veren Duru Gıda yönetimi ve çalışanlarına da çok teşekkür ederim.”

Yunus Emre Divânı - Karaman Nüshası ile Yunus’un misyonunu yaymak adına tarihi bir yükümlülük üstlendiklerini ifade eden Duru Gıda Onursal Başkanı İhsan Duru, şöyle konuştu:

Karadeniz Holding'in depremzede çocuklar için İskenderun'a gönderdiği Rauf Bey Lifeship’te ilk ders zili çaldı Karadeniz Holding'in depremzede çocuklar için İskenderun'a gönderdiği Rauf Bey Lifeship’te ilk ders zili çaldı

“Tarihi bir sorumluluk üstlendik”

“Sözüm Kendözüme Risâletü'n-Nushiyye'nin Yorumu kitabıyla da bu çalışmayı taçlandırıyoruz. Yunus Emre, özden Karamanlı’dır. Yunus adına ne varsa Karaman’da vardır. Cami, tekkesi, imareti, gerçek türbesi, gerçek mezarı ve Divânı ile Karaman Yunus’un evidir. Yunus Emre divanını Karaman’da yaz(dır)mıştır ve bu divan Yunus Emre Tekkesi'nde yüzyıllarca okunmuştur. Kitabın ilgili bölümlerinde görüleceği üzere divanı inceleyen tüm ilim adamları bu divanın, en eski nüsha olduğu hususunda hemfikirdir. Sayın Yusuf Yıldırım da derinlemesine araştırmalarıyla bu divanın, Yunus Emre’nin yaşadığı dönemde yazıldığını ispatlamıştır. Biz bu çalışmayı destekleyerek kültür tarihimize kazandırdığımız için gurur duyuyoruz. Araştırmacı yazar Yusuf Yıldırım’ı bu kıymetli çalışma için tebrik ediyor teşekkürlerimizi sunuyoruz.” 

Yunus’a dair başvuru eseri

Duru Gıda’nın kültür mirasının ihya edilmesi projesi kapsamında desteklenen Risâletü’n-Nushiyye ile Divân-ı Yûnus Emre Karaman Nüshası, Yûnus Emre’ye ait divanların en eskisi ve en önemlisi olarak kabul ediliyor. Toplum hafızasındaki Yunus Emre bilgisinin gerçeği yansıtmadığını ortaya koyan Risâletü’n-Nushiyye ve Divân-ı Yûnus Emre - Karaman Nüshası, tasavvuf şairinin hiç bilinmeyenlerine ışık tutan başvuru eseri olarak tanımlanıyor. 

ADVERTORIAL YAYIN 

Kaynak: anka