Türkiye'deki çoğu internet kulalnıcısının hızı ne yazık ki düşük. Bundan kaynaklı program indirme süreci bir hayli uzun olabiliyor. Fakat Sony‘nin yakın zamanda aldığı ortaya çıkan bir patent, buna bir çözüm getirecek gibi görünüyor.

SONY'DEN PARÇALAR HALİNDE OYUN İNDİRME PATENTİ

Türkiye'de En Popüler Yayın Platformları Belli Oldu! Türkiye'de En Popüler Yayın Platformları Belli Oldu!

Bildiğiniz üzere bir oyun indirmek istediğinizde dosyaların tamamını indirmeden oyuna giriş yapamıyorsunuz. Bu da internet hızı düşük kullanıcıları üzüyor. Tam bu noktada Sony tarafından Ağustos 2023’te alınan fakat yeni fark edilen bir patent, oyunculara oldukça sevindirici bir haber olarak geldi.

Bu patent, oyun programlarını adım adım indirerek kullanıcılara inen bölümlerle oyunun başlangıç kısımlarını oynama imkanı sunmayı hedefliyor. Bu noktada “kalan dosyalar ne zaman inecek?” sorusu iletiliyor. Patente göre geriye kalan tüm dosyalar, oyun oynandığı sırada arka planda indirilip kurulacak.

Patentin kağıt üzerinde çalışma taslağı belli olsa da gerçekte nasıl işleyeceği şimdilik belirsiz. Sony‘nin bu patenti nasıl ve ne zaman uygulayacağı da bilinmemekte. Şirketten bu konuyla ilgili bir açıklama da gelmiş değil. Önümüzdeki günlerde yeni detaylar açıklanacaktır.