3 ay önce Gündem

CHP Kırşehir Milletvekilli Metin İlhan ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç ve köy muhtarları ile birlikte Kırşehir Çimeli köyünde devam eden altın arama çalışmalarının çevreye verdiği zararı yerinde inceledi. İlhan, "Bir an önce hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Bu altın arama faaliyetlerine bir dur deyin. İnsanların söylemlerini ciddiye alın. Bu altınların ne Kırşehir'e faydası olacak ne Türkiye'ye faydası olacak" dedi.

3 ay önce Gündem

Bambus plajı, Muratpaşa Belediyesi’nin mücadelesinin ardından halka açıldı. Sabahın ilk ışıkları ile plajda bir araya gelen kent sakinleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la ilk kulacı attı.

3 ay önce Bülten

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı son birleşiminde önemli kararlar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a, memurlara sosyal denge tazminatında belirlenen yasal sınırın üzerinde bir ödeme yapılmasına yönelik yetki verilmesini içeren önerge oy birliği ile geçti.

3 ay önce Gündem

Ünlü şarkıcı Sertap Erener, verdiği konserde AKP’nin TBMM’ye sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine tepki gösterdi. Erener, konser sırasında sahneye, Kurtaran Ev Derneği Başkanı Onur Boltürk’ü davet etti. Köpeklerle birlikte sahneye gelen Boltürk, “Bugün hayvanları barınaklara hapsetmeye ve öldürmeyi teklif eden bir yasa tasarısı Meclis’e sunuldu. Bu işin altından öldürerek hapsederek değil yaşatarak kalkarız ancak. Son olarak, ‘unutma beni uyutma beni’ diyoruz” dedi. Erener’de “Bu iş için elimizden geleni yapalım çünkü bu işin vebali boyunlarına olacak. Böyle bir şeyi biz kaldıramayız toprak hiç kaldıramaz. Zaten çok acımız var, bir de bunu eklemeyelim” diye konuştu.

3 ay önce Yurt

Sinop Kent Hakları Derneği (KENTSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuzey, ''Sinop Merkez Belediye sınırları içinde yaklaşık 5 hektar büyüklüğündeki uygulaması yapılıp inşa edilen alan, TOKİ tarafından 'Millet Bahçesi' olarak projelendirilmiştir. Projelendirilmiş alan içinde, İmar yasağı olduğu esnada yapılaşmaya açılan yerler olmuş ve buralar kent kimliği ile hiçbir alakası olmayan sıra dükkanlarla işgal edilmiştir. Arkeolojik sit alanı üzerinde yapılmış olan bu yapılarla, planda sözü edilen emsal fazlasıyla kullanılmıştır'' dedi.

3 ay önce Gündem

Bursa'nın Keles ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle Gököz Mahallesi'ndeki samanlıklar hasar gördü Hasan YALÇIN / bursaekspress

3 ay önce Gündem

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı kırsal Sümer Mahallesi'nde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

3 ay önce Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9.Yargı Paketi'ndeki "kadının soyadı" düzenlemesine dair, "Komisyonda mevcut düzenleme, 'Kadın evlendikten sonra kocasının soyadını alır, isterse kızlık soyadını da bununla beraber kullanabilir' hükmü aynı şekilde korundu. Ama Anayasa Mahkememizin gerekçelerine de atıf yapılarak yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Durum bundan ibaret" dedi.

3 ay önce Gündem

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır konuşulmasına rağmen hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımını, ‘Körfez Seferleri’ni Mudanya’dan başlatarak hayata geçirdi Bursa’nın denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu seferleri hayal etmiştik Şimdi gerçeğe dönüştü Bugün seferler ücretsiz yapılacak Bursalıların körfez seferlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi

3 ay önce Eğitim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, YKS’ye giren gençlere bu yıl da ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek İstanbul’da 22 meydanda kurulacak merkezlerdeki PDR uzmanları ve eğitmenler, 17 Temmuz’dan itibaren 10 00 ve 19 00 saatleri arasında gençlerin en doğru tercihi yapmaları için destek olacak Meydanlara gelemeyenler için Alo 153 hattı da tercih yapmak isteyen gençlerin yanında olacak