3 ay önce Yurt

Vergide adalet çağrısı yapan SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Bülent Yıldırım, “Kimlerden vergi alınmadığını da öğrendik. Şehir Hastanesini işletenden sıfır vergi, çalışandan yüzde 35 vergi alınmış” dedi.

3 ay önce Gündem

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği el yapımı patlayıcı maddenin patlaması sonucunda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay’ın şehit olduğu açıklandı ANKARA (İGFA) - Pençe Kilit Operasyon bölgesindeki acı haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu Bakanlıktan yapılan açıklamada Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcı maddenin patlaması sonucunda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'ın şehit olduğu açıklandı Şehit ateşinin Sakarya'ya düştüğü acı haber Adapazarı Güneşler Mahallesi Kabasakal Sokak'ta yaşayan ailesine verildi Milli Savunma Bakanlığı Şehit Talay için taziye yayımladı  Şehidin naaşının 13 Temmuz Cumartesi günü toprağa verileceği öğrenildi

3 ay önce Gündem

Balıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı bıçaklayarak öldüren Erdoğan Özdemir 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğlunu azmettirmekle suçlanan sanığın babası ise beraat etti. Karar duruşmasını izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Sanığın müebbet hapis alması ve hiçbir indirime gidilmemesi gerçekten olumlu ancak azmettirdiği iddia edilen babasının beraat alması ve tahliye edilmesi gerçekten kamuoyunu vicdanını rahatsız etti" dedi.

3 ay önce Yurt

Uşak Belediyesi tarafından kentte ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası Tarhana Festivali'nde dev kazanda pişirilecek olan tarhana çorbası, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanıyor. Etkinlik, yüz yıllardır Uşak’ta hemen her evde yapılan tarhananın, dünya çapında tanınmasına olanak sağlayacak bir etkinliği beraberinde getiriyor.

3 ay önce Yurt

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 8 bin 600 yıllık, dünyanın en eski ekmeği olan ‘Çatalhöyük ekmeği’ ile birlikte 3 bin 500 yıllık Hitit ve Roma dönemi ekmeklerinin üretimi yapılarak, sergilendi. Arkeoloji bölümünde antik çağlarda pişirilen ekmeklerden bazılarına yönelik araştırma sonrasında elde edilen verilere bağlı kalınarak üretilen ekmeklerin, halk tarafından beğenildiği kaydedildi. 

3 ay önce Bülten

Manisa Büyükşehir Belediyesi, personelinin iş sağlığı ve güvenliği, mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak için düzenlediği kurum içi eğitimlerine ‘Yüksekte Güvenli Çalışma’ eğitimi ile devam etti. Eğitim kapsamında risk grubundaki 50 personele yüksekte güvenli çalışma ve çalışmada kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi verildi.

3 ay önce Yurt

Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın yerel seçim vaadi olan Kent Lokantası, törenle hizmete başladı. Başkan Kaya, "Vatandaşımız talep ettiği sürece biz vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İlk lokantamızı çok şükür açmış bulunuyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın mutluluğu bizim için önemli olan vatandaşımızın huzuru" dedi.

3 ay önce Gündem

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komite’ye Türkiye’nin Beşinci Dönemsel Raporu için sunduğu rapora alternatif raporunu açıkladı. Türkiye’de işkencenin son bulmadığı ifade edilen raporda, Ocak 2016 – Haziran 2024 döneminde işkence ve diğer kötü muameleye maruz kalan 5 bin 553 kişinin tedavi, rehabilitasyon ve belgeleme amacıyla TİHV’e başvurduğu bildirildi. Raporda, 2022 yılından bugüne en az 73 mahpusun hastalık, intihar, şiddet, ihmal gibi çeşitli gerekçelerle yaşamını yitirdiği, çok sayıda siyasi mahpusun keyfi kararlarla denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme hakkından mahrum bırakıldığı da belirtildi. 

3 ay önce Gündem

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarında yapılacak zammın önümüzdeki hafta başında açıklanabileceğini söyledi. Güler, “Bugüne kadar herhangi bir toplantı bugüne kadar yapamadık, raporlar bitmediği için. Ama önümüzdeki günlerde yapıldığında inşallah hafta başı bunu biz açıklarız. Karar verildikten sonra da hızlıca zaten Meclis’te gerekli değerlendirmeyi yaparız” dedi.

3 ay önce Gündem

Manisa Büyükşehir Belediyesi, personelinin iş sağlığı, iş güvenliği, mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği kurum içi eğitimlerine ‘Yüksekte Güvenli Çalışma’ eğitimi ile devam etti Eğitim kapsamında, yüksekte çalışan risk grubundaki 50 personele yüksekte güvenli çalışma ve yüksekte güvenli çalışmada kullanılan ekipmanlar hakkında bilgiler verildi