3 ay önce Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), paylaştığı haftalık hava tahminlerine göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yağışların devam edecek. 

3 ay önce Gündem

Ankara Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli asistan doktor Uğurcan Ağcaoğlu'nun intiharına ilişkin, "İntiharın arkasında ilgili bölümde yapılan mobbingin olduğu söylentisi öfke ve üzüntümüzü katbekat artırmıştır. Bu söylenti elbette araştırılacaktır ancak mobbingin ne bahsi geçen bölümle sınırlı ne de sonuncu olmadığının da bilincindeyiz. Asistan hekimler olarak artık yeter diyoruz" açıklamasını yaptı.

3 ay önce Gündem

Hakurk, Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

3 ay önce Gündem

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 49. Dönem Yönetim Kurulu, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin üst düzey yöneticilerinden Gennady Sakharov’un yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının projenin yürütüldüğü Türkiye için yaşamsal bir güvenlik riski oluşturup oluşturmayacağının mutlaka sorgulanması gerektiğine işaret etti.

3 ay önce Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) halkın nabzını tuttuğu İstanbul Barometresi Haziran 2024 raporunu yayımladı. Rapora göre, katılımcılar ev içinde en çok ekonomik sorunları konuştu. Katılımcıların yüzde 69,2'si kiralara her ay uygulanması düşünülen yüzde 20 kira vergisi uygulamasını desteklemediğini belirtirken yüzde 34,9'u kıt kanaat geçinebildiğini belirtti.

3 ay önce Yaşam

Yaz dönemi Kur’an-ı Kerim Kurslarından 4-6 yaş gruplarında ve ilkokul-ortaokul seviyesinde  250 öğrenci faydalanıyor

3 ay önce Yurt

İzmir Barosu, önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifine, düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterdi. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Rojda Kuruş, “Kanun teklifinin her maddesi büyük bir katliamın ayak sesleri, yüz yıllar sonra bile utançla anılacak karanlık bir döneme aralanan kapıdır” dedi.

3 ay önce Gündem

Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, ülkedeki ekonomik koşulların insanları giderek yoksullaştırdığına dikkat çekerek, “Muhtaçların sayısı çoğalmakta. Türkiye’nin gerçeği, bir erken seçimi işaret ediyor” dedi.

3 ay önce Gündem

20 farklı kanunda değişiklik yapan 39 maddeden oluşan 9 Yargı Paketi'nin TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçmesi sonrasında değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda da teklifin uzlaşı içerisinde kabul edileceğine inandığını bildirdi

3 ay önce Dış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ABD Eski Başkanı Donald Trump’la görüştü. Orban, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Başkan Trump'ı ziyaret etmek bir onurdu. Barışı sağlama yollarını tartıştık. Günün iyi haberi: Trump bunu çözecek” dedi.