3 ay önce Yurt

Paketli çay fiyatlarına gelen yüzde 43 oranındaki zamma esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi. Şükrü Soysal "Esnaf arkadaşlarımızın yanına geldiğimizde eşimiz, dostumuzun yanına gittiğimizde mesela bir bardak çay için, arkadaşın hemen yüzünü çeviriyor, niye? Çünkü çay ısmarlayacak durum olmuyor. Sadece çay değil her türlü hayat şartlarımız zorlaşıyor. 6 - 7 bardak çay içtiğimiz zamanlar gitti, eskide kaldı" dedi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, adli yardımda görev alan avukatların bekleyen vekalet ücreti alacaklarının karşılanabilmesi amacıyla İstanbul Barosu ile protokol imzalama yetkisi veren teklif dün İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi

3 ay önce Gündem

Bir önceki ay 192 bin 386 ton olan tavuk eti üretimi Mayıs ayında yüzde 12,5 oranında artarak 216 bin 453 ton oldu

3 ay önce Bülten

Şehitkamil Belediyesi'nin düzenlediği 'Köy Turnuvaları', 13 Temmuz Cumartesi günü (yarın) başlıyor. Belediye Başkanı Umut Yılmaz, tüm takımlara başarı dileyerek, “Bu turnuvanın, dostluk bağlarını güçlendiren ve unutulmaz anılara sahne olan bir etkinlik olmasını diliyorum” dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Adalet Komisyonu’nda 9. Yargı Paketi’ne ilişkin konuşmasında soyadı düzenlemesini eleştirdi. Bankoğlu, düzenlemenin hukuka, Anayasa'ya, kadın hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, "Ailelerin derdi soyadı değil; geçim. Siz aile bütünlüğü sağlansın istiyorsanız; üzerinize vazife olmayan işlerle uğraşmayı bir bırakın. Önce üzerinize vazife olan işleri halledin" dedi.

3 ay önce Gündem

Pandemi sonrası büyümesinin etkileri ile denizcilikte 2025 yılında 1,5 milyon gemi insanlarının denizde istihdam edilmesi bekleniyor

3 ay önce Gündem

Eğitim-Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Lülüfer Körükmez, Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü fiyatlarına yapılan fahiş zam ve YÖK’ün devlet üniversitelerinde ikinci öğretimi kaldırmasına tepki göstererek, "Eğitimin bir sınıfsal ayrıcalığa dönüştürülmesi demektir bu" değerlendirmesini yaptı.

3 ay önce Bülten

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Erdek'te zeytin ağaçlarının sulanmasının yetersiz olduğu tespit edilen alanlar için Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (BASKİ) talimat verdi. Çalışmalar ile 20 hektar daha zeytinlik alan, suyla buluşacak.

3 ay önce Yurt

Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya köyüne yağan yağmur sonrasın köy yolu ve arazi yoları kullanılmaz hale geldi. Köy sakini Tayfun Öğen “Buradaki tahribat çok büyük. Dolayısıyla tek bir kurumun buradaki durumu halletmesi neredeyse imkânsız ve tüm devlet yetkililerinin imkânlarıyla birlikte köyümüzde çalışması yapmasını bekliyoruz. En öncelikli beklentimiz yolun açılması ve elektriğimizin bağlanmasıdır” dedi.

3 ay önce Ekonomi

Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lideri konumunda olan Elektra Elektronik, 2024 yılının ilk yarısını hedeflerine ulaşarak tamamladı Makineleşme atılımıyla üretime hız verdi, rotayı Çin’e çevirdi