3 ay önce Gündem

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, takipteki bireysel kredi kartı borçlarındaki hızlı artışa dikkat çekerek, “Dar gelirliler için maalesef en kötüsü daha yeni başlıyor. Son bir yılda batık kredi kartı borçları yüzde 238 arttı” dedi.

3 ay önce Dış

ABD Başkanı Joe Biden, bilişsel sağlığı ile ilgili şüpheler nedeniyle, 2024 başkanlık yarışından çekilme baskısıyla karşı karşıyayken NATO Zirvesi'nde bütün gözlerin üzerinde olduğu basın toplantısında Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e ''Donal Trump'',  Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelenski’ye ''Vladymir Putin'' dedi. ABD Kongresi'nin Demokrat Partili 3 üyesi daha Biden'ın yarıştan çekilmesini istedi.

3 ay önce Gündem

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde “Birleşmiş Milletler Üst Düzey Siyasi Forum” kapsamında düzenlenen “Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu”na katıldı

3 ay önce Bülten

Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi’nde (LYBA) ücretsiz bisiklet sürüş eğitimleri devam ediyor. Akademide eğitim alanlar, bilinçli ve güvenli bisiklet sürme becerisi kazanıyor.

3 ay önce Gündem

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği (AB) ile ekonomik bağları kazan-kazan prensibi etrafında daha da geliştirmek ve işbirliğini çeşitlendirmek için çalışmalara devam edeceklerini belirtti

3 ay önce Bülten

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat atıklarının özellikle ormanlık alanları tehdit etmesine karşı çevreci bir adım daha attı. Kemalpaşa Sütçüler Mahallesi’nde eski bir taş ocağı alanını Orman Genel Müdürlüğü’nden 5 yıl süreyle devralan Büyükşehir Belediyesi, kuracağı tesisle atıkları yol dolgu malzemesi, parke, bordür üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürecek.

3 ay önce Gündem

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın 100 Apartmana 100 Kütüphane uygulamasının tüm Türkiye’ye yayılan örnek bir proje olduğunu söyledi

3 ay önce Yurt

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, orman yangınlarında erken müdahalenin önemine dikkat çekerek, “Fahri itfaiyecilik faaliyeti başlatıyoruz. Özellikle çevre köylerimizde oturan vatandaşlarımıza fahri itfaiyecilik eğitimi veriyoruz, yangının ilk çıktığı anda müdahale edebilmeleri adına. Fahri itfaiyecilerimizi de gerek su indirimi gerekse onur belgesi olsun ödüllendirmek istiyoruz” dedi.

3 ay önce Bülten

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri, 62. Yoğurt Festivali ile devam ediyor. Etkinlikler kapsamında,  Silivrili Yazarlar Standı’nda yazarlar, kitapseverlerle buluşacak.

3 ay önce Gündem

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle orman yangınlarıyla ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Günaydın, Bakan Yumaklı'ya "Son beş yılda yaşanan orman yangınlarının tarım sektörü ve üretici çiftçilere etkisi ne olmuştur? Bakanlığınız bu kapsamda bir çalışma yapmış mıdır? Bakanlık olarak yangın analizi yapmayı düşünüyor musunuz? Orman yangınlarına ilişkin Acil Eylem Planı hazırladınız mı" diye sordu.