3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümünü içeren 22 maddesi kabul edildi.

3 ay önce Gündem

Srebrenitsa Katliamı’nın 29’uncu yılında katledilen 8 bin 372 Boşnak için Kartal Meydanı’ndaki Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Programda konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, bu yıl 11 Temmuz’un ‘Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü’ ilan edildiğini ifade ederek, Kartal Belediyesi’nin soykırım şehitlerinin anısına uzun yıllardır sahip çıktığını ve sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda 'Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Cumhurbaşkanı 'Mülakatları kaldıracağız' demişti. Milli Eğitim Bakanı, 'Biz mülakat gibi mülakat yapacağız' ifadesini kullandı. Şimdi, gelen kanunda, bakıyoruz, mülakat gibi mülakat yapıyorsunuz. Milli Eğitim Akademilerine, ne gerek var? Kaç tane akademi açacaksınız, belli değil. Buralarda kaç bin kişi okutacaksınız? Burada iki yıl boyunca böyle işler yapacağınıza bir yandan mekanlarıyla ilgili, bir yandan akademiyle ilgili, eğitimcileriyle ilgili... Bu kadar masrafa gerek var mı" dedi. 

3 ay önce Gündem

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışmaya ilişkin, “Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

3 ay önce Gündem

Hayvan hakları savunucuları Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa teklifini Kadıköy'de protesto etti. Açıklamada "Yüzyıllardır bu topraklarda ekmeğimizi, suyumuzu paylaştığımız mahalle sakinlerimiz köpeklerin, bugün bilinçli bir bilgi kirliliği ve manipülasyon ile, 'başıboş' denilerek, 'ulusal güvenlik sorunu' olarak yaftalanarak haklarını savunan insanlarla birlikte düşmanlaştırılıp canavarlaştırılmasına izin vermiyoruz" denildi. 

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "Kurulmak istenen akademiyle üniversitelerin eğitim fakültelerine aslında fiilen meslek lisesi muamelesi yapılıyor. Akademi kurmak demek, öğretmen yetiştiren üniversite programlarında verilen öğretmenlik eğitimi ve uygulamalarının yok sayılması demek; eğitim emekçilerinin mesleğiyle ilgili birikimlerinin, deneyimlerinin yok sayılması demek" diye konuştu. 

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Temmuz ayının son toplantısında önemli kararlar alındı. İBB’nin İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına can suyu olacak, riskli yapılarda yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanması, ilçe belediyeleriyle hızlı tarama ile bina incelenmesinde ortak hizmet protokolünün yapılması kararı İBB meclisi tarafından oybirliğiyle geçti. Bölgesel İstihdam Ofislerine iş başvurusunda bulunanlara, iş görüşmelerine gidip gelirken 3 ay süreyle, günde 4 seferlik ücretsiz toplu ulaşım imkanı sağlanması da İBB meclisinde kabul edildi. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının evinin bulunduğu Beşiktaş Arnavutköy’deki sokağa verilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

3 ay önce Gündem

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 68 kişinin yaşamını yitirdiği "Ebrar Sitesi L Blok" davasının bugünkü duruşmasında, sanık Ahmet Doğan, "18 aydır ailemden uzaktayım. Ailem bu travmayı atlatamıyor. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Doğan ve sanık Tevfik Tepebaşı'na yurtdışı yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliyelerine karar verdi.

3 ay önce Gündem

CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Geçim yoksa seçim var’ sözleriyle başlattığı ‘ışıkları aç-kapa’ eyleminin üçüncü gününde toplu yürüyüş yaptı ve eylemi parkta gerçekleştirdi. Eylemin ardından konuşan İl Başkanı Aslanoğlu, halkın taleplerinin iktidar tarafından dikkate alınmaması durumunda seslerini daha da yükselteceklerini söyledi.

3 ay önce Gündem

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, 9. Yargı Paketi’nde yer alan kadının evlenince eşinin soyadını alması düzenlemesinin 'aile bütünlüğüne zarar verir’ gerekçesiyle savunulmasını eleştirdi. Beştaş, “Ensest, şiddet, istismar, tecavüz, cinayet aile birliğine zarar vermiyor mu? Bunu önlemek için kılınızı kıpırdatmıyorsunuz, ama ‘soyadını değiştirelim’ diyorsunuz. Böyle bir aile bütünlüğünü koruma anlayışı olabilir mi” dedi.