3 ay önce Gündem

CHP'nin Madımak ve Başbağlar katliamlarının faillerinin tespit edilerek toplumsal adaleti sağlayacak süreçlerin başlatılması için verdiği grup önerisi TBMM Genel Kurulu'nda, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Madımak katliamının Türkiye'de yaşayan Alevilere ve Alevilerin inancına karşı yapılan bir katliam olduğunu belirterek, “Eğer bir toplumsal uzlaşma ve bu olayların bir daha yaşanmamasına yönelik bir kaygımızın olmamasını istiyorsak bu Madımak katillerini yargılayın, yaptıklarını yanlarına kâr bırakmayın" dedi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) temmuz ayı Meclis toplantısından Bakırköy için yıllardır beklenen parsel bazlı dönüşüm için izni çıktı. Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yenilemek isteyen Bakırköylüler alan ve parsel birleştirme şartı aranmadan evlerini dönüştürebilecek.

3 ay önce Yaşam

Yıldırım Belediyesi, Sırp ordusu tarafından 29 yıl önce Srebrenitsa'da katledilen binlerce Boşnak sivili anmak adına fotoğraf sergisi düzenledi

3 ay önce Bülten

İtalya’nın İzmir Konsolosluğu ve İtalya Dostluk Kültür Derneği temsilcilerinin davetiyle Casa İtalya’yı (İtalya Evi) ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir ve İtalya arasında kültürel, sosyal, ticari ilişkileri artırmayı ve daha fazla iş birliği içinde çalışmayı öneriyorum” dedi. Başkan Tugay, sözlerini İtalyanca “Viva I’amicizia Turchia-Italia” (Yaşasın Türkiye-İtalya dostluğu) diyerek noktaladı.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde kentsel dönüşüm çalışmaları üzerinden başlayan tartışmada meclis üyeleri bir birlerinin üzerine yürüdü ve kısa süreli itiş kakış yaşandı. Çıkan tartışma sonucunda Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan meclis oturumuna 15 dakika ara verdi. Aslan, partilerin grup başkanlarını odasına çağırdı.

3 ay önce Yaşam

Irgandı Sanat Galerisi, çeşitli sanat alanlarında eserler veren sanatçıların eserleri ile sanatseverleri buluşturmayı sürdürüyor

3 ay önce Yurt

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Akçakoca Sarıyayla içme suyu barajının bulunduğu Kaplandede Dağı’nda maden arama ruhsatı verilmesi tepki gösterdi. Özcan, "Halkımız merak etmesin. Su havzalarının zarar görmesine izin vermeyiz. Bu konunun yakından takipçisi olacağım" dedi.

3 ay önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, uyguladıkları ekonomik programla ilgili, "Ekonomi programının yükünü toplumun dar gelirli kesimine asla yüklemeyeceğiz. Yük herkes tarafından adil bir şekilde paylaşılmak zorunda" diye konuştu. Vergiyle ilgili çalışmalara değinen Şimşek, Amacımız vergilendirilmemiş bir alan bırakmamak” diye konuştu.

3 ay önce Gündem

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ile Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi üyeleri, Meclis'e kanun teklifi olarak sunulması beklenen ve sokak hayvanlarının "uyutulmasını" öngören düzenlemeyi protesto etmek amacıyla Ankara'da Aşağı Ayrancı'daki Cemal Süreya Parkı'ndan TBMM'nin Dikmen Kapısı'na yürüyerek, burada basın açıklaması yaptı.

3 ay önce Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da yola çıkacağını duyurdu