3 ay önce Yaşam

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr Ali Erbaş, ülke genelinde şu ana kadar 1,5 milyona yakın mezun verdiklerini belirterek, sadece 2024 yılında 250 bin çocuğa 4-6 yaş Kur’an kurslarında sevgiyi, saygıyı öğretmeye çalıştıklarını söyledi

3 ay önce Gündem

U19 futbol maçlarını takip etmek üzere görevli gittiği Suudi Arabistan'da 6 gündür gözaltında olan gazeteci Kurtuluş Demirbaş, bugün serbest bırakıldı. Yanlış anlaşılma nedeniyle 5 Temmuz itibarıyla gözaltına alındığını belirten Demirbaş, "Şu an itibarıyla şanlı Türk devletinin yetkililerinin araya girmesiyle bu yanlış anlaşılma giderilmiş durumda ve şu anda Konsolosluk aracımızla birlikte Cidde'deki temsilciliğimize gidiyoruz. Ben iyiyim. Lütfen yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim" dedi.

3 ay önce Yurt

Muğla Valisi İdris Akbıyık,2024 yılında Muğla’da 102 orman, 76 da ziraat yangınının meydana geldiğini, geçtiğimiz gün Bodrum’da çıkan yangında ise 60 hektar orman, 12 hektar da ziraat alanının zarar gördüğünü açıkladı.

3 ay önce Sağlık

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, kontrolsüz kullanılan bitkisel ürünlerin böbrek sağlığına ciddi zararlar verebileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Hastalıklarla mücadelede bitkisel yöntemlere başvurduğuna dikkat çeken Sever, bu yöntemlerin dikkatli kullanılmadığında tehlikeli olabileceğini belirtti.

3 ay önce Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu

3 ay önce Gündem

CHP'nin 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Yazık sana, sana verdiğim emeklere" dedi.

3 ay önce Güncel

Her dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları, nefes kesen müsabakalarla dünyayı büyülemeye devam edecek Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen olimpiyatlar, geçmişte olduğu gibi bu yıl da siber saldırı tehlikesiyle karşı karşıya

3 ay önce Bülten

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’nın Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyaret etti. Başkan Tugay, iki kardeş kent arasında yapılacak her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.

3 ay önce Gündem

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, (Eğitim Gücü Sen) Türkiye İstatistik Kurumu’na gerçek enflasyon verilerini açıklamadığı gerekçesiyle Danıştay’da dava açtı. Sendikadan yapılan açıklamada, ''Sepette yer alan ürünlerin fiyatlarının güncel fiyatlardan uzak olması nedeniyle enflasyon oranının düşük çıkarılması, kamu çalışanının sadece ilgili yılını değil daha sonraki yılları maaş hesaplaması hatta ve hatta emekli maaşının düşük hesaplanmasına neden olacaktır'' denildi.

3 ay önce Gündem

Nüfusbilim Derneği Türkiye'de giderek düşen doğurganlık hızının artırılması için, çocuk bakım hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ailelerin çocuk bakım masraflarını azaltmak için destek verilmesi ve ailelerin refah seviyesinin yükseltilmesi önerilerinde bulundu.