3 ay önce Gündem

TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 9. Yargı Paketi görüşmelerinde konuştu. Bülbül, paketin maddelerinde Anayasa’ya birçok aykırılık tespit ettiklerini belirterek, “İsmi bile belli olmayan torba yasa hukuk devleti anlayışının yansıması ve ürünü olabilir mi?” diye tepki gösterdi.

3 ay önce Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Kayseri’de yaşanan olaylar sırasında bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan geçici koruma altındaki Suriyelilere ait kimlik bilgilerinin olayları kışkırtan kişilerin eline nasıl geçtiğini sordu.

3 ay önce Gündem

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Demirci Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti

3 ay önce Yurt

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Nazlıaka, “Değerli dostum, yoldaşım, mücadele arkadaşım Semih Balaban’a görevinde başarılar diliyorum” dedi. 

3 ay önce Gündem

Srebrenitsa Katliamı’nın 29’uncu yıl dönümünde, Bosna Hersek’teki anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şeref Defterine, “Soykırımın 29’uncu yılında, CHP Genel Başkanı olarak bu büyük acıyı unutmamak, adalet arayışını sürdürmek üzere buradayım. Heyetimizle birlikte insanlık tarihinin en acı ve en utanç verici katliamlarından biri olan Serebrenitsa Katliamı’nı bir kez daha lanetliyoruz. Sorumluluk tüm uluslararası toplumundur. O günkü hataların bugün Filistin’de tekrarlandığını hatırlayalım" yazdı.

3 ay önce Gündem

TBMM Adalet Komisyonu’nda 9. Yargı Paketi’nin görüşmelerine başlandı. Kanun teklifinin ilk imza sahibi olan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Anayasa mahkemeleri özellikle siyasal organların tercih ve takdir alanlarına müdahale niteliğinde kararlar verdikçe meşruiyetleri de sadece ülkemiz açısından değil bütün dünya ülkeleri açısından da tartışılmakta, yargısal aktivizm tartışmaları bağlamında sorgulanmaktadır” dedi.

3 ay önce Gündem

Milli Savunma Üniversitesi 14’üncü Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni İstanbul Yenilevent Yerleşkesi'nde düzenlendi. Törende misafir askeri personel ve mezun kursiyer subaylara diplomaları takdim edildi. Kursu dönem birincisi olarak tamamlayanlar yaş kütüğüne plaket çaktı.

3 ay önce Yaşam

Bursa Tarım ve Orman ​İl Müdürlüğü'nde çeşitli birimlerinde göreve başlayan aday memurların asil memurluğa geçişini sağlayan “Aday Memur Yemin Töreni" düzenlendi BURSA (İGFA) - Bursa'da temel ve hazırlayıcı eğitim sınavlarında başarı gösteren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ndeki aday memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 58'inci maddesi uyarınca, yemin ederek asil memur olarak atandı İdari ve Mali Şube Müdürü Adem Gümüşsoy, ataması gerçekleştirilen personeli tebrik ederek, başarılarının devamını diledi

3 ay önce Gündem

DEVA Parti İstanbul Milletvekili Elif Esen, TÜİK’in enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin fiyatlarına ve açıklanan enflasyon rakamlarına TÜİK binası önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. TÜİK önüne pazar arabası ve çürük sebze-meyvelerle gelen Esen, “TÜİK artık Türkiye'nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin” dedi.

3 ay önce Gündem

Merkez Bankası açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre, Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 538 milyon dolar artışla 148 milyar 448 milyon dolar oldu.