3 ay önce Gündem

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ni eleştirdi. Teklifle, öğretmenlerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı öğrenci yetiştirme hedefinin kaldırıldığına işaret eden Ağbaba, “Dünya yapay zekayla uğraşırken siz ‘Papaz eriği imam eriğine nasıl döner’ diye uğraşıyorsunuz. Atatürk'ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diye bir anlayışı var ama siz bu anlayışı ortadan kaldırmak istiyorsunuz, siz hurafelere dayandırmaya çalışıyorsunuz, siz sahte, dine zarar veren hoca eliyle eğitimi teslim almaya çalışıyorsunuz. Atatürk geçen her şeyden nem kapıyorsunuz, ürküyorsunuz, korkuyorsunuz Atatürk’ten; bu kadar korkmamanızı dilerim” dedi.

3 ay önce Gündem

Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET 30 bin feet irtifada 0 9 mach hıza ulaştı

3 ay önce Yurt

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasın Uzun, “İktidarın ne kadar taban fiyat açıklayacağını beklemeyelim. Buğday ve çay üreticileri mağdur edildi, fındık üreticileri de mağdur edilmek isteniyor” diyerek, fındık üreticilerini dayanışmaya çağırdı. Uzun, fındığın taban fiyatının 180 lira olması gerektiğini söyledi.

3 ay önce Ekonomi

İklim krizinin yıkıcı etkileri her geçen gün derinleşirken, gıda kaynaklarımız azalıyor Buna karşılık, artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacı da hızla artıyor Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünya nüfusunun 2050 yılında 9 8 milyara ulaşacağı ve gıda ürünlerine yönelik talebin yüzde 60 ile 70 oranlarında artacağı tahmin ediliyor

3 ay önce Gündem

KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.

3 ay önce Yurt

Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, işten çıkarılan 204 işçiyle ilgili ilk kez konuştu. Güneş, "Bizden bir gün öncesine kadar 314 toplam işçi alınmıştı. Bu işçi fazlalığıyla karşılaşırken iki seçeneğimiz vardı. Ya bu adına işçi denen torpillileri besleyecektik ya da yüz bin nüfuslu kente hizmet götürecektik. Biz bir komisyon oluşturduk ve bu işçilerin çıkarılmasına karar verdik. Benim için zor bir durumdu" dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlere ve bu denetimler sonucunda kesilen idari para cezalarını TBMM gündemine taşıdı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2022 ile 2024 yılları arasında 276 bin 474 firmanın denetlendiğini ve toplam 1 milyar 522 milyon 729 bin 912 TL tutarında idari para cezası uygulandığını belirtti.

3 ay önce Spor

Manisa Fenerbahçeliler Derneği ve Genç Fenerbahçeliler Derneği başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti, çalışmalarında başarılar diledi

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenine gönderdiği mesajda; "Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, büyük fikir ve dava devlet adamı merhum Aliya İzzetbegoviç'in 'Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır' sözündeki hikmeti ve acı gerçeği aklımızdan çıkarmıyoruz. Benzer bir mezalimin dünyanın hiçbir yerinde tekrar yaşanmaması için Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

3 ay önce Magazin

Yeni ürün serileriyle yeni Galaxy AI özelliklerini inceleme olanağı bulan ünlü isimler, gece sonunda ünlü sanatçı Edis'in şarkılarıyla keyifli anlar yaşadı Samsung’un yeni Galaxy Z Serisi’nin yapay zeka destekli özelliklerinin yanı sıra hafif ve ince tasarımını ve şık renk seçeneklerini de beğeniyle karşıladı