3 ay önce Bülten

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27. Atık Pil Toplama Kampanyası'nda dereceye girenler belli oldu. Kampanya kapsamında bir yılda 12 ton atık pil toplandı.

3 ay önce Bülten

Balçova Belediyesi kaçak moloz dökümlerine karşı mücadele başlattı. Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında ilçe genelinde denetimler sıkılaştırıldı. Denetimler kapsamında kaçak döküm yaptığı tespit edilen vatandaşlara cezai işlem uygulanıyor.

3 ay önce Bülten

Güzelbahçe Belediyesi’nde dijitalleşme yolunda önemli bir adım atıldı. Halka kolaylık sağlamak adına İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, e-imar sistemine geçti. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Vatandaşlarımız bu hizmet sayesinde belediyeye gelmeden imar durumunu kolaylıkla öğrenebilecek. 12 mahallemizin tamamı e-imar uygulamasına açıldı” dedi.

3 ay önce Yaşam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Eğitim Parkında yaz dönemi eğitimlerine başlandı

3 ay önce Ekonomi

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), lisanssız yenilenebilir enerji projelerindeki bağlantı kapasite sorununa yönelik TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ve EPDK-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na bir çözüm önerisi sundu

3 ay önce Şirket haberleri

Kayıt dışı trafoların yarısından fazlasının Şanlıurfa’da bulunduğunu belirten Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Bin 790’ı Şanlıurfa’da, 500’ü Mardin’de, 68’i Diyarbakır’da, 26’sı Batman’da, 19’u Şırnak’ta ve 1’i de Siirt’te tespit edilen trafolara el konulabilmesi için savcılık kararı gerekiyor. Enerji şebekesine ve ülke ekonomisine ciddi ölçüde zarar veren bu durumla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi. 

3 ay önce Bülten

İzmir’de kırsal alanın korunması ve kalkınması için kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerel paydaşlarla sahaya inmeye başladı. Ekipler, köylerin kendi dokusuna uygun şekilde korunup kalkınması için eylem planı oluşturacak.

3 ay önce Yurt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ı makamında ziyaret etti.

3 ay önce Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Dış Ticaret Endeksleri mayıs ayı verilerini yayımladı. Buna göre ihracat birim değer endeksi mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre sabit kaldı. İhracat miktar endeksi ise bir önceki yılın ayı ayına göre yüzde 11,3 arttı.

3 ay önce Yurt

CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, “ Başsökü köyüne köylülerimizin davetiyle, bizi bilgilendirmesiyle milletvekilimiz, ilçe başkanımız, il yöneticilerimiz, ilçe yöneticilerimiz ve kadın kolları yöneticilerimizle birlikte katılmış olduk. Yaklaşık olarak 150 köylümüz vardı. Toplantı başladıktan sonra ÇED firması ile alakalı olarak sunum yapan beyefendi bir takım bilgiler vermeye başladı. Adı halk bilgilendirme toplantısı ancak, hiçbir bilginin verilmediği ve halkı yanıltıcı bilgilerin doğrudan söylendiği bir toplantıydı. Bunun üzerine biz de müdahalede bulunduk. Çünkü, verilen rakamlar ve sayılar tutmuyor” dedi.