3 ay önce Gündem

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde düzenlediği operasyonlarda toplam 36 düzensiz göçmen yakaladı

3 ay önce Gündem

Bilecik’in Pazaryeri Belediyesi ile Filistin'in Jayus Belediyesi kardeş belediye oldu

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği ABD'de Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda, öğretmen adaylarının eğitimi ve atanma süreçlerini yeniden düzenleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda düzenlemeler öngören kanun teklifinin ilk 6 maddesi kabul edildi. 

3 ay önce Gündem

AK Partinin Meclis’e sunduğu kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Belediyelerden “genel aydınlatma” kapsamında aydınlatılan yerlerde gerçekleşen aydınlatma giderlerinden kesinti oranlarının arttırılması ile ilgili madde, AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin oylarıyla tekliften çıkarıldı.

3 ay önce Gündem

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin NATO Sonuç Bildirgesi açıklandı. Rusya'ya ağır eleştirilen yöneltilen bildirgede, Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı saldırgan savaşın tek sorumlusu olduğu belirtilerek, "Rusya, derhal bu savaşı durdurmalı ve BM Genel Kurulu kararları çerçevesinde Ukrayna'dan tüm kuvvetlerini tamamen ve koşulsuz olarak geri çekmelidir" denildi. Çin'e Rusya'ya Ukrayna ile savaşında desteğini çekmesi çağrısında bulunulan bildirgede, Ukrayna'ya gelecek yıl içinde en az 40 milyar avro temel finansman sağlanacağı belirtildi. Rusya'yı destekleyen Kuzey Kore ile İran'ın da kınandığı bildirgede, NATO Zirvesi'nin 2026'da Türkiye'de yapılacağı kaydedildi.

3 ay önce Gündem

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İngiltere Hollanda'yı 2-1 mağlup etti. Almanya'nın Dortmund kentinde oynanan maçın galibi İngiltere, finalde İspanya ile karşı karşıya gelecek.

3 ay önce Yurt

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Çay Deresi kenarında bulunan kayın, kavlan, çınar, kızılağaç cinsinden 1441 adet ağacın, dere ıslahı için kesilmesi kararı alınması nedeniyle doğa severler bir araya gelerek eylem yaptı.  

3 ay önce Yurt

Çorum’da otomobilin takla atması sonucu 4 kişi yaralandı.

3 ay önce Gündem

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda düzenlemeler öngören kanun teklifine ilişkin, "Birçok sendikanın temsilcisi gelip sorunları anlattı ve çözüm önerilerini tek tek belirtti. İçinde bir tane, bir maddeyi herhangi bir şekilde değiştireceğiniz bir unsur yok mu? Bu kadar sendika hiçbir şey bilmiyor da siz mi çok şey biliyorsunuz" dedi.