3 ay önce Gündem

CHP, yarın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak, ardından İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması için başvuracak.

3 ay önce Gündem

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye Göç Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu'nda “Avrupa Parlamentosu Seçiminin Sonuçları Çerçevesinde Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği ve Göç” konusunda yaptığı sunumda 18 Mart Mutabakatı’na dair, “Bu anlaşma tarihte görebileceğiniz en komik anlaşmalardan birisidir, çalakalem yazılmıştır. Hiçbir referansı yoktur. Bir metin çıkmasını istemişler, yapmışlar ve altına imza atmışlar” ifadelerini kullandı. Erdoğan “Türkiye’deki Suriyelilerin geri dönmesini beklemek hayal" ifadelerini kullandı. 

3 ay önce Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, babası ve amcası tarafından istismara uğradığı iddiasıyla, ablasıyla birlikte koruma altına alınan, ancak 3 Temmuz'da babası tarafından kaçırılan çocuğun bugün emniyet birimleri tarafından yeniden Bakanlığa teslim edildiğini bildirdi. Babanın sosyal medya hesaplarında çocuğu şiddete sevk eden görüntülerinin tespit edildiğini belirten Bakanlık, çocuk ve ablası hakkında gizlilik kararı alındığını, ayrıca il müdürü ve personeli tehdit eden baba hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıkladı.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda düzenlemeler öngören kanun teklifine ilişkin, "Eğitim, Anayasa'ya ve AYM kararına göre kanunla düzenlenmesi gereken bir alandır. Yönetmelikle düzenlenmeyecek, Yürütme'ye bırakılmayacak bir alandır" dedi.

3 ay önce Gündem

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş, İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın saat 13.00'e kadar Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan uçuşların yüzde 10'unun iptal edileceğini duyurdu.

3 ay önce Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda, bu yılın ilk altı ayında 166 kadının uğradığı şiddet sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Alibey Barajı havzasında maksimum su kotunda kalan yapı ve taşınmazların kamulaştırılarak kaldırılacağını bildirdi.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükûmet Başkanları Oturumu'na katıldı.

3 ay önce Yurt

İzmir'de KESK üyeleri, Ankara’da Eğitim Sen üyesi öğretmenlere yapılan müdahaleyi ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda düzenlemeler içeren kanun teklifini protesto etti. Ankara'da eylem yapan öğretmenleri destekleyen KESK üyeleri, kanun teklifinin geri çekilmesini istedi.

3 ay önce Yurt

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde, iş bırakma eylemi yapan 300 Eti Krom Maden işçisi, işverenle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayınca eyleme devam kararı aldı.