3 ay önce Gündem

İdare Mahkemesi, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) "Ermeni soykırımı" söylemi nedeniyle Açık Radyo'nun yayın lisansının iptali kararının yürütmesini durdurdu. 

3 ay önce Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamada, Başkan Erhan Çetinkaya’nın “Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark bulunmadığına” ilişkin sözlerinin bağlamından koparıldığını savunuldu. Açıklamada, “Başkanımız bir soru üzerine ‘Yüzde 45 ve yüzde 75 oranlarının her ikisi de son derece yüksek enflasyon oranlarıdır’ ifadesini kullanmış olup açıklamalar bağlamından koparılarak maksatlı olarak medyaya farklı bir şekilde servis edilmiştir” denildi.

3 ay önce Gündem

Aydın'ın Germencik ilçesi Dağyeni Mahallesi yakınlarında saat 17.50 sıralarında yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

3 ay önce Gündem

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli asistan doktor Uğurcan Ağcaoğlu’nun hastanedeki baskılar ve mobbingler yüzünden intihar ettiğini iddia etti. Uğur, "olaya sebep olan tüm sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Eğer Suriye'de barış inşa edilecekse Kürtleri dikkate almayan, oradaki halkların iradesini dikkate almayan bir barış inşa edilemez. Bunu da herkesin bilmesi lazım. Ancak bu şekilde ilerlenebilir. Ben o nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin burada Suriye konusunda öz eleştiri vermesi, kendi yanlışını görmesi ve buradan yürümesi gerektiği görüşündeyim” dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraybosna’da, Aliya İzzetbegoviç’in kabrinde, “Arkamızda Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in kabri olduğu halde buradan bütün dünyaya bir kez daha sesleniyoruz, Filistin'de bir katliam var. Filistin'deki katliama dur deyin. Dur deyin ki böyle utançları hep beraber yaşamayalım. Bugün buraya gelip utanç duyanlar, yarın Filistin'de yaptıklarının hesabını vermekte yine zorlanacaklar” dedi. 

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy’de incelemelerde bulundu. Çekmeköy Serindere Yaşam Vadisi’ndeki incelemeleri sırasında açıklama yapan İmamoğlu, İSKİ’nin buraya yeni yeşil alanlar kazandırdığını belirterek, “Her ilçede her önemli konuya dokunan, altyapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa, kültür sanata kadar yoğun şantiyelerimiz var” dedi.

3 ay önce Gündem

Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit ettiği 4 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi

3 ay önce Gündem

Tek Adımda Çözüm Merkezi (TAÇ) ile yeni nesil belediyecilik anlayışını hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, TAÇ’ın lansmanını Malatya Park AVM önünde yaptı

3 ay önce Gündem

Edirne'nin Keşan ilçesi Mecidiye Köyü'nda jandarma trafik ekiplerinin yaptığı kontrolde mevzuata aykırı çakar lamba kullanan bir araca ceza yazıldı