3 ay önce Yurt

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK-Kadıköy), ağır seviye arama kurtarma akreditasyonunu alarak, olası bir afete AFAD ile birlikte müdahale etme yetkisi alan ilk ve tek kamu kurumu oldu.

3 ay önce Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Cemil Tugay’ın seçim sürecinde sözünü verdiği toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma sistemi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oybirliğiyle kabul edildi UKOME’de kararın oy birliği ile çıkmasında, Bakanlık ve diğer kurumlarla kurduğu iletişimle katkı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ya çok teşekkür eden Başkan Tugay, “Değerli hemşehrilerimizin kent yaşamlarını kolaylaştırma yolunda tüm kurumlarla yapıcı iş birliği çabalarımız devam edecektir” dedi 90 Dakika Ücretsiz Aktarma Sistemi, Başkan Tugay’ın imzasının ardından yürürlüğe girecek

3 ay önce Bülten

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Uyumla, birlikte” sloganıyla ilçede başlattıkları hizmet seferberliği kapsamında çalışmalar sürüyor.  

3 ay önce Gündem

Milas Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atama gerçekleştirildi Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Belediye Meclis Üyesi Bülent Sezgin getirildi

3 ay önce Gündem

TÜİK’in enflasyonu hesaplarken kullandığı ve açıklamadığı madde fiyatlarının gerçek rakamları yansıtmadığı iddiası tartışma başlattı. ANKA Haber’e konuşan Ekonomi-Politikçi Prof. Dr. Mustafa Durmuş, “TÜİK, gerçekleri söylemeyen bir makineye dönüştü. Madde fiyatlarını kısmasalardı, enflasyon çok daha yüksek çıkacaktı. Doğru veriyi esas almazsanız, hiçbir programın başarılı olma şansı yok” dedi. İdare Hukukçusu Prof. Dr. Metin Günday ise maaşları enflasyona göre belirlenen kamu çalışanları ve emeklilerin, zararlarının tazmini için idari dava açabileceklerini bildirdi.

3 ay önce Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Bu ülkede enflasyon TÜİK rakamlarına göre bile yüzde 75. İnsan utanır biraz. Açıklanan bu oranlar, enflasyon oranının tarihi rekorlar kırdığı şu ortamda vatandaşlarımız ile resmen dalga geçmektir” dedi. Dervişoğlu, 9. Yargı Paketi’nde kadınların kendi soyadlarını kullanamamasıyla ilgili getirilen düzenlemeyi de eleştirerek, “Kadının soy ismiyle aile bütünlüğü bozulmaz. Bozulursa sizin antisosyal politikalarınızla bozulur, ekonomiyi yönetememenizle, kadına karşı şiddeti alenen teşvik etmenizle bozulur” diye konuştu.

3 ay önce Ekonomi

Sermaye piyasalarında butik ve yenilikçi hizmet anlayışıyla öne çıkan Burgan Yatırım, Burgan Trade işlem platformunu tamamen yeniledi Yenilenen platform, kullanıcı deneyimini artırmak için yeni nesil teknolojilerle desteklenmiş ve kullanıcı dostu bir ara yüz sunuyor Yatırımcılara daha inovatif ve gelişmiş fonksiyonlar sunmayı hedefleyen Burgan Trade, yatırım yaparken ihtiyaç duyulan tüm yatırım işlemlerini çok daha kolay hale getiriyor

3 ay önce Bülten

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde yaz dönemi eğitimleri başladı. 3 farklı dalda 5 hafta sürecek eğitimlerde çocuklar, hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak, atölye programını tamamlayacak.

3 ay önce Ekonomi

Otomotiv endüstrisi, küresel iklim değişikliği ile mücadelede sürdürülebilir çözümler arayışında Paylaşma ve yeniden kullanma iş modelini temel alan CHEP, teknoloji ve inovasyonla desteklenen ekipmanlari ile müşterilerinin çevresel etkilerini en aza indiriyor

3 ay önce Bülten

Kars Selim CHP Gençlik Kolları Başkanı Alparslan Çakır Gök, dün saat 21.00’de CHP’nin asgari ücret ve emekli aylıklarına artış yapılması talebiyle çağrısını yaptığı ışık açma-kapama eylemine destek verdi.