3 ay önce Yaşam

Edirne Belediye Başkanı Av  Filiz Gencan Akın, final müsabakasında rakibi Mustafa Taş’ı yenerek Başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek’i makamında kabul etti

3 ay önce Gündem

Halktan kopuk bir belediyecilik değil, her kesimi kucaklayan ulaşılabilir bir belediyecilik anlayışı ile göreve başladığı günden beri yediden yetmişe herkesi ve her kesimi kucaklayan Belediye Başkanı Rasim Arı, STK’lar, ilçe ve belde belediye başkanları, iş dünyası ve vatandaşlarla buluşmayı sürdürüyor

3 ay önce Yaşam

Şehrimizde halk sağlığını korumak amacıyla, belediye ekipleri sivrisinek, kara sinek ve larvalara karşı kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlattı

3 ay önce Gündem

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yeni Şafak gazetesinin Kayseri'de geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylara ilişkin kendisine yönelik iddialarına yanıt verdi. Özdağ, "Kayseri’de ve diğer kentlerde yıllardan bu yana gerçekleşeceği konusunda uyardığımız bu olayların nedenini anlamazsanız bu ülkenin başını büyük belalara sokarsınız" dedi.

3 ay önce Bülten

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile birlikte Toros bölgesinde incelemelerde bulundu. Alan mesaisi sırasında dere yatakları, su kaçakları ve su baskınları konusunda sıkıntı yaşanan noktalara tek tek gidilerek yapılması gereken çalışmalar görüşüldü.

3 ay önce Bülten

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tespit ettikleri sorunları aynı gün içinde çözen ‘Acil Müdahale Ekibi’ kurdu. Planlama ya da diğer kurumlarla koordinasyon gerektirmeyen, hızla çözülebilecek asfalt yaması, kaldırım tamiri, park bakımı ya da ot temizliği gibi sorunlar, aynı günde çözülüyor.

3 ay önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesinin yeniden kalkınmasının en önemli öncelikleri arasında olduğunu belirterek, “Uluslararası kuruluşlardan bölgede kullanılmak üzere bugüne kadar toplam 3,8 milyar dolar uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağladık” dedi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlayacak.

3 ay önce Gündem

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışan işçilerin zam oranlarındaki eşitsizlikleri ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklı yaşanan hak kaybını TBMM gündemine taşıdı. Genç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a, “Savunma sanayi işçilerinin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ve bu işçilerin iş gücü kaybının önlenmesi için Bakanlığınız ne tür önlemler almayı düşünmektedir” diye sordu.

3 ay önce Gündem

Türkiye'de son yıllarda, aldıkları ücretlerle ve sayılarıyla "Afgan çobanlar" sıkça gündeme gelirken, hükümet çoban istihdamına ilişkin çalışmalar yapıyor. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Türkiye'nin acilen 150 bin çobana ihtiyaç duyduğunu belirterek, hükümetin Afganistan ve Türk Cumhuriyetleri ile yabancı çoban istihdamı için görüşmeler yaptığını bildirdi. Güvenlik sorununa dikkati çeken Çelik, "Çalıştırılan yabancı çobanların gerçek kimlikleri bilinmiyor. Bunların bir suç kaydı var mı, aranıyor mu, bilmiyoruz. Adam kırmızı bültenle aransa bile biz bilmiyoruz. Hükümetin bu çalışmayı yapması bize de güvence verir" dedi. Türkiye'deki Afgan çobanların bir süre çalıştıktan sonra alternatif işlere yöneldiğini anlatan Çelik, "Her sabah 'işletmemizdeki çobanımız acaba kaçtı mı?' korkusuyla uyanıyoruz. Dolayısıyla bu sektöre yatırım yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.