3 ay önce Gündem

İBB'nin UKOME’de görüşülerek hayata geçirdiği ihtiyaç fazlası minibüs ve dolmuşları taksiye dönüştürme projesi için açılan davada yargı süreci tamamlandı. UKOME kararlarının iptali için esnaf odasının açtığı davayı reddeden 10. İdare Mahkemesi’nin kararı, Bölge İdare Mahkemesi tarafından hükme bağlandı. İstinaf talebinin reddedilmesiyle UKOME kararı İBB lehine kesinleşmiş oldu.

3 ay önce Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, inşaat maliyet endeksi yıllık 72,78, aylık yüzde 1,11 arttı. Bina inşaatı maliyet ise endeksi yıllık yüzde 71,51, bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 77,10 artış gösterdi.

3 ay önce Yaşam

Bursa’nın Nilüfer İlçesine bağlı Görükle’de yaşayan öğrenciler, okulların kapanmasıyla memleketlerine dönüyorlar Bir vatandaşın iddiasına göre, öğrenciler okul döneminde sahiplendikleri hayvanları, memleketlerine dönerken sokağa bırakıyorlar

3 ay önce Yurt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların tatile girmesiyle birlikte yol ve köprülerde bakım çalışmalarını hızlandırdı. Yenibosna, Sağmalcılar, Haliç ve Bayrampaşa'dan sonra D-100 Karayolu Tuzla İçmeler Köprüsü'nde söküm işlemleri yapılacak. Çalışmalar nedeniyle bölgede şerit daraltması yapılacağı için sürücülerin işaret ve işaretçilere uyması uyarısı yapıldı.

3 ay önce Spor

DS Automobiles’in kazandığı başarılarla efsaneleşen Formula E pilotu Jean-Éric Vergne, ABD’de gerçekleştirilen Portland E-Prix’si sonrası Formula E'de en çok pole pozisyonu kazanma rekorunu kıran yeni isim oldu Fransız pilot, tamamen elektrikli şampiyonada ilk yarışına çıktığından bu yana tam 17 kez pole pozisyonunun sahibi oldu Formula E tarihinde 2018 ve 2019 yıllarında iki şampiyonluğu bulunan tek isim olan DS Automobiles'ın marka temsilcisi, şu anda takımlar şampiyonasında üçüncü sırada yer alan DS PENSKE takımının lider pilotlarından biri olmayı sürdürüyor

3 ay önce Bülten

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tayvan Büyükelçiliği ile akıllı, dirençli ve sürdürülebilir kentler kapsamında istişare toplantısı düzenledi. Tayvan Büyükelçiliği tarafından Afet İşleri Daire Başkanlığına, enkaz altı canlı tespit etme ve enkaz altı kablosuz dinleme tespit cihazları ile birlikte uluslararası arama kurtarma standartlarına sahip görüntüleme cihazları hibe edildi.

3 ay önce Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Süt Projesi ile bugüne kadar kent genelinde 26 bin 103 çocuğa 3 milyon 70 litre süt dağıtımı yapıldı.

3 ay önce Ekonomi

TÜİK verilerine göre, mayıs ayında işsizlik 0,1 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı, bir önceki aya göre 27 bin kişi azalarak 3 milyon 11 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7 iken kadınlarda yüzde 11 olarak tahmin edildi.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gezi'de düşlerinden tekmelediğiniz Ali İsmail'in düşlediği özgür dünyayı birlikte kurmak için mücadele ediyoruz. Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında. Onu asla unutmayacağız" dedi.

3 ay önce Gündem

KocaeliBüyükşehir Zabıtası, Gebze’deki marketlere yaptığı denetimlerde tarihi geçmiş tavuk, tatlı ve süt ürünleri tespit etti