3 ay önce Bülten

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'nin (MABEM) eğitim desteği verdiği öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında büyük başarı gösterdi. LGS’ye Büyükşehir’in desteği ile hazırlanan bin 411 öğrencinin 104’ü Türkiye genelindeki en başarılı yüzde 10’luk, 6'sı yüzde 1’lik, 10'u yüzde 2’lik, 18'i ise yüzde 3’lük dilimde yer aldı.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları ile 5 ile yeni vali ataması yapıldı

3 ay önce Gündem

Türkiye’de son yıllarda kritik düzeyde artış gösteren çocuk işçiliğine dikkat çeken İSİG Meclis Üyesi Mustafa Güven, ekonomik koşulların ve MESEM uygulamasının çocuk yaşta işçiliği devlet eliyle artırdığını belirtti. Çocuk işçi cinayetlerinin de arttığının altını çizen Güven, “2023 yılında 62, bu yıl şu ana kadar 24 çocuğun işçi cinayetlerine kurban gittiğini görüyoruz. Bu çocuklarına arasında 5 yaşında çocuklar da var” dedi.

3 ay önce Gündem
3 ay önce Sağlık

Çocuklara otizm tanısı koymanın yolu, çoğunlukla ebeveynlerinin aktardığı davranışlar ve akıl sağlığı uzmanlarının gözlemlerinden geçiyor. Ancak bunlar, hataya da pay bırakıyor.

3 ay önce Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

3 ay önce Ankahaber gündem

ANKA Haber Ajansı 10 Temmuz Çarşamba gündemi

3 ay önce Bilim-Teknoloji

Apple, iPhone serisinde değişikliğe gitti. Firmanın "Plus" modelini kaldıracağı ve yerine "Slim" adında yeni bir model sunacağı iddia edildi.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için gittiği Washington'da Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Macaristan ilişkileri, Türkiye'nin Avrupa Birliği katılım süreci ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak'ın Meclis Parkı önünde kanun teklifini protesto ederken polisin müdahalesi sonucu yırtılan gömleğini kürsüye getirip, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yapılması isteneni, hakkını savunan öğretmene yaklaşımı da çok açık bir şekilde gösteriyor. Bir utanç unsuru olarak buraya bırakıyorum" dedi.