3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda, öğretmen adaylarının eğitimi ve atanma süreçlerini yeniden düzenleyen Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, "Bu kanun bugün, yarın kanunlaşsa bile bir önceki kanun gibi Anayasa Mahkemesi'nden dönecek, buna emin olabilirsiniz" dedi.

3 ay önce Gündem

BDDK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlara göre Pratik Finansman'a faaliyet izni verilirken Tuna Faktöring'in izni iptal edildi.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Genelge ile 11 Temmuz günleri "Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü" olarak ilan edildi.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.  6 ilin valisi değişti.

3 ay önce Gündem

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final karşılaşmasında Fransa ve İspanya karşı karşıya geldi. Almanya'nın Münih kentindeki mücadeleyi 2-1 kazanan İspanya final biletini cebine koydu.

3 ay önce Gündem

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto için Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyelerinin yürüyüşüne polis müdahale etti, 11 öğretmen gözaltına alındı. Eğitimcilere yapılan müdahalede biber gazı kullanıldı. 

3 ay önce Gündem

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Yeşil vatanımızı korumak zorundayız. İklim krizinin bu kadar hissedildiği, kuraklığın bu kadar üst düzeye çıktığı bir dönemde ormanlarımızı korumak için her türlü önlemi alacağız" dedi.

3 ay önce Gündem

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerinde başladı. Muhalefet partileri kanunu usule aykırı bularak eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Sayın Bakan geçen ay 'Biz yasayı hazırladık imza sürecini Meclis'te takip edecekler dedi.' Siz imza sürecini takip edenlersiniz. Siz de imzalayanlarsınız, sizin göreviniz o kadar. Yasanın hangi maddesine baksanız hukuk devletinin ayaklar altına alındığını görüyorsunuz" dedi. 

3 ay önce Gündem

CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Yunus Emre, TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup önerisinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, iktidarın yanlış politikaları sonucu Türkiye’nin AB Üyeliğinden uzaklaştığını belirtti.

3 ay önce Gündem

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum'da meydana gelen orman yangınından yaklaşık 100 hektara yakın alanın etkilendiğini belirterek yangının ilerlemesinin durdurulduğunu ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.