3 ay önce Gündem

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nda Erzincan İliç'te 9 işçinin ölümüne sebep olan maden faciasına ilişkin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) sunum yaptı. Gül, "İliç'le ilgili izin ve lisansların kalıcı olarak iptal edilmesi, işletmenin kalıcı olarak kapatılması gerekiyor" dedi. 

3 ay önce Gündem

Eğitim-İş Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu protesto etmek için Meclis Parkı’ndan 1’inci Meclis’e yürüyerek protesto düzenledi. Burada konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Bu utanca el kaldırmayın. Öğretmenlik mesleğine daha fazla ihanet etmeyin. Cumhuriyete daha fazla ihanet etmeyin" dedi.

3 ay önce Gündem

Sarıyer kent ve yaşam alanı savunucuları, 35 yıldır Hacıosman Kavşağı'nda kaba inşaat halinde bulunan projenin yeniden başlatılmasına tepki gösterdi. Otel inşaatının önünde basın açıklaması yapan vatandaşlar “Sarıyer’in tabutu yıkılsın” dedi.

3 ay önce Gündem

CHP’nin 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “SHP’yi yeniden kurdurttuğu” iddialarına ilişkin “Bunların tamamı hayal ürünü. Biz CHP’liyiz, CHP’nin Genel Başkanlığını yaptım. Başka bir parti arayışımız zaten olamaz” dedi. Partinin kurulmasında perde arkasındaki isimlerden olduğu iddia edilen eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da “Yeniden kurulduğu ifade edilen SHP ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Ben CHP'liyim, CHP üyesiyim ve partimin başarısı için çalışmaya devam ediyorum, edeceğim” açıklamasını yaptı.

3 ay önce Gündem

CHP Grubu "asgari ücretliler ve emeklilere zam yapılması" amacıyla Meclis Genel Kurul'da ışık açma ve kapatma eylemi yaptı. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bir ricam var sıralara çıkmayın" diyerek espri yaptı. 

3 ay önce Ekonomi

Enerji sektöründeki birikimi ve uzmanlığını yurtdışına taşıyan IC Enterra Yenilenebilir Enerji, İtalya’da yeni bir adım daha attı Şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, İtalya’da kurulu bulunan Troia Wind S r l şirketinin hisselerinin yüzde 51’nin devir alındığı bildirilirken, söz konusu şirketin geliştirmekte olduğu 64,8 MW kapasiteli RES projesinin 2026 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasının planlandığı ifade edildi

3 ay önce Gündem

U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamaları nedeniyle Suudi yetkililer tarafından gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan makamlarından resmi olarak bilgi talep edildi.

3 ay önce Gündem

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bir an evvel emekli maaşlarını, asgari ücret seviyesine çekin. Açlık sınırının 19 bin lira olduğu ülkede asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerekir” çağrısında bulundu.

3 ay önce Gündem

Muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, TBMM'nin Çankaya kapısında Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto için bir araya gelen öğretmenlerin yürüyüşünün polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, AKP'ye "Siz, o taleplere katılamıyorsanız dahi hiç olmazsa saygı duyun ve derhâl o güvenlik kuvvetlerinin öğretmenlere orantısız güç kullanmasını geri çekin" diye seslendi

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin "TÜİK trafından açıklanan enflasyon verileriyle diğer kuruluşların enflasyon verilerindeki farklılıkların sebeplerinin incelenmesi"ne ilişkin grup önerisi reddedildi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, "İktidar, enflasyonu düşük gösterebilmek için TÜİK'in bağımsızlığı ve objektifliğini ortadan kaldırmıştır. TÜİK'i düzeltmeden ekonomiyi düzeltmek mümkün değildir" dedi.