3 ay önce Gündem

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto için Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyelerinin MEB önünde, polis ablukasındaki bekleyişi sürüyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, yürüyüşü yasaklanan diğer sendika Eğitim-İş'e izin verilip, kendilerinin bekletilmesine tepki gösterdi.

3 ay önce Gündem

DİSK Emekli-Sen üyeleri, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile maaşlara yapılan zamlara tepki gösterdi, erken seçim çağrısı yaptı.  DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, "Aylık 10 bin lira ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekli yıllardır açlık, yoksulluk ve sefalet içinde, sağlıklarını kaybederek, yaşamak için iş arayarak nedeni olmadıkları krizlerin bedelini ödüyor. Ancak iktidar sözcüleri 'hep birlikte bedel ödeyeceğimizi', birkaç ay sonra enflasyondaki düşüşle beraber alım gücümüzün artacağını söylemeye cüret ediyor. Gelin, siz de aylık 10 bin lira ile geçinmeye çalışın. Gelin siz de bedel ödeyin" dedi.

3 ay önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 11 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek olan JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak.

3 ay önce Gündem

Ankara'da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto için bir araya gelen öğretmenlere polis müdahale etti. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucu öğretmenlerin 1'inci Meclis'e yürümesine izin verildi.

3 ay önce Gündem

Eskişehir’de 2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında polisler ve eli sopalı kişiler tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün üzerinden 11 yıl geçti. ANKA Haber Ajansı'na konuşan anne Emel Korkmaz, "11 yıldır çok acı çekiyorum. Ali İsmail’i katledenler hak ettikleri cezayı almadılar. Bu çok canımı yakıyor. Davamızın peşinden gideceğiz sonuç ne olursa olsun. Katiller hangi cezayı alırsa alsın Ali İsmail geri gelmeyecek bunun bilincindeyim ama en azından başka canlar yanmasın. Başka evlatlarımız katledilmesin diye mücadele diyoruz" dedi.

3 ay önce Gündem

Milli Savunma Bakanlığı, "Kilit kapanıyor" diyerek operasyon bölgesinden yeni görüntüler paylaştı

3 ay önce Eğitim

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim desteği verdiği öğrenciler LGS Sınavında büyük başarı gösterdi LGS’ye Büyükşehir’in desteği ile hazırlanan 1411 öğrenci, sınavdaki dereceleriyle göz doldurdu

3 ay önce Gündem

DİSK Emekli-Sen İzmir Şubesi üyeleri, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile maaşlara yapılan zamlara tepki gösterdi, erken seçim çağrısı yaptı. DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, en düşük emekli maaşlarına yapılacak zam hazırlığına değinerek, “Geçen sene temmuzda yapmış oldukları hileyi şimdi de yapmak istiyorlar. 12 bin liraya çıkartacaklar. 2025’in başında ‘Biz size temmuzda zam yapmıştık. Size zam yok’ diyecekler. Bu filmi biz gördük” dedi.

3 ay önce Ekonomi

Edirne'de Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkan Vekili Mustafa Çakır, son zamlar ve enflasyona ilişkin yaptığı açıklamada zamların esnafı ve tüketiciyi olumsuz etkilediğini, piyasada güven kalmadığını ve kepenklerin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu vurguladı

3 ay önce Yaşam

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında 2024-2029 dönemi stratejik planlama toplantısı gerçekleştirildi İlçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 5 yıllık dönemde hayata geçirecekleri vizyon projeler ele aldı