3 ay önce Ekonomi

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların hafif yiyeceklere yönelmesinden sonra Bursa’da iskender kebapçıların yoğunluğu azaldı

3 ay önce Yurt

Sinop’ta esnaf Ahmet Kavazak, "Eskiden bir yerlere oturduğumuzda bir arkadaşımız geçtiği zaman 'gel çay söyleyeyim' derdik, şimdi sırtımızı dönüyoruz. Durum bu vaziyette. 10 gündür siftah yaptığımız yok” dedi. Sinan Ergen de “2020 yılında Samsun’a 320 liraya gidip geliyordum. Şu anda 2024 yılında 900 liraya gidip geliyorum. Samsun 300 kilometrelik bir yol güzergahı. Önceden dinlenmeye, gezmeye ve kendimizi dinlendirmeye gidiyorduk. Artık gidemiyoruz. Bırakın gitmeyi, Sinop’un dışına bile çıkamıyoruz” dedi. 

3 ay önce Bülten

Bornova Belediyesi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri ile sinemaseverleri buluşturmaya hazırlanıyor. 

3 ay önce Ekonomi

“Dünyanın En Büyük 5 Yumuşak Şeker Üreticisi” Kervan Gıda, Polonya'daki tesisinde yaklaşık 5 milyon euro yatırım harcaması yaptığı yeni üretim hattını devreye aldı Üretim hattının şirketin yıllık cirosuna 35 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor

3 ay önce Bülten

Karşıyaka Belediyesi, üretici ve tüketiciyi aracısız olarak buluşturduğu pazarlara bir yenisini daha ekledi. Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen organik ürün pazarı, ayda iki kez ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Yerel üreticiyi destekliyor, halkın sağlıklı gıdalara erişimini kolaylaştırıyoruz” dedi.

3 ay önce Yurt

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 50 yıldır kalaycılık yapan 64 yaşındaki Mustafa Doğan, bunaltıcı sıcakta bakır kalaylayarak zorlu mesaisini devam ettiriyor. Yozgat il genelinde tek kalan ve çırak bulmakta güçlük çektiğini belirten Doğan, "Kalay işi, tamirat işi olur, kırığı çıkığı yaparız. Nereye kadar gidersek devam ediyoruz şimdilik. Çırak yetişmiyor. Okuyorlar, okuldan sonra da belki gelseler öğretirim ama gelen yok, yalnızım. Çırak bulmak için devam ediyoruz” dedi.

3 ay önce Gündem

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, saat 12.11'de, 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "An itibari ile olumsuz bir durum yoktur" dedi.

3 ay önce Yurt

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Jeolog Doç. Dr. Cengiz Zabcı, Jeolog Doç. Dr. Taylan Sançar ve Çin’den gelen uzman bir ekip, Malatya fayı üzerinde inceleme yapıyor.

3 ay önce Yaşam

Women in Nuclear - WiN Türkiye ve Rosatom Kadın Topluluğu’nun gerçekleştirdiği oturumda, Rusya, Türkiye ve Mısır temsilcileri, nükleer endüstrisindeki kadınların desteklenmesine yönelik programları ve profesyonel gelişim fırsatlarını tartıştı

3 ay önce Gündem

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı.