3 ay önce Gündem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, Halk Ekmek’e yapılan zam tartışıldı. AKP’lilerin eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, “Yüzde 800 civarında temel girdilere zam yapılmış” dedi. AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise “Halk Ekmek olarak görev yapacaksanız gerekirse zarar edeceksiniz, sübvanse edeceksiniz” karşılığını verdi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin oturumunda “Adalar’da toplu ulaşım” tartışması yaşandı. “Adabüs” adı verilen, yerli halkın “Azmanbüs” diye karşı çıktığı araçlara ilişkin CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, “Adalıların benimsediği Adabüs’lerin hizmet verememesinin sebebi, UKOME’de bu araçların tescillerinin uzatılamaması” dedi.

3 ay önce Gündem

Ankara Valiliği, Eğitim-İş’in yarın TBMM Genel Kurul gündemine gelecek Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto amacıyla 1. Meclis’e yapacağı yürüyüşü, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirtilen yürüyüş alanı olmadığı’ gerekçesiyle yasakladı.

3 ay önce Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir süredir devam eden memurların TİS krizinde çözüm adımı geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a TİS’te yasal sınırın üzerinde sosyal denge tazminatına imza atması için yetki verilmesini içeren önerge meclis gündemine getirildi.

3 ay önce Gündem

Geçtiğimiz hafta İzmir’de Konak ilçesi Üçyol Metro İstasyonu'ndaki yürüyen merdiven kazasının ardından Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bugün yapılan meclis toplantısında TMMOB Makine Mühendisleri Odası ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yetki verildi.

3 ay önce Gündem

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iktidara emekli aylıklarına zam yapılması için çağrıda bulunarak “İYİ Parti olarak bu konuda yapılacak düzenlemeye tam destek vermeye hazırız” dedi.

3 ay önce Gündem

29 Ekim Kadınları Derneği Yönetim Kurulu,  Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine karşı oturma eylemi yapan öğretmenleri Meclis Parkı’nda ziyaret etti. Dernekten yapılan açıklamada “Çağdaş, bilimsel, laik eğitim ve özlük hakları için direnen eğitim emekçilerinin yanındayız” denildi.

3 ay önce Gündem

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Sayın Erdoğan’a ve Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Asgari ücret konusunda bilgiçlik taslamayı bırakın ve asgari ücreti en az 25 bin lira yapın. Milyonluk makam araçlarına bütçe var, çift maaşlara bütçe var, temsil, tören, ağırlama ve toplantı giderlerine bütçe var ama asgari ücretliye, emekliye, emekçiye bütçe yok öyle mi? En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Mutlaka emeklilere refah payı verilmelidir" dedi.

3 ay önce Spor

Yeni sezonda TVF 2 Lig’de mücadele verecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon yapılanması kapsamında ligin tecrübeli Baş Antrenörü Caner Doğançay ve ekibi ile sözleşme yeniledi