3 ay önce Dış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başbakan Gabriel Attal'ın istifasını kabul etmedi ve “istikrarı korumak için şimdilik görevine devam etmesini” istedi.

3 ay önce Gündem
3 ay önce Bülten

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl 36'ncısı düzenlenen “Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”, geleneksel kortej yürüyüşünün ardından Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki dans gösterileriyle başladı.

3 ay önce Gündem

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, "15 Temmuz gecesi ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlığımız uğruna fedayı can eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kalbimizde açtıkları yarayı asla unutmayacağız. Bağımsızlığımıza sahip çıkan ve büyük bir işgal girişimine mani olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. O gece şehitlerimiz ve gazilerimiz, vatan topraklarına bir kez daha özgürlüğün ve bağımsızlığın mührünü vurmuştur" ifadelerini kullandı.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak birinci olan İBB Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu öğrencileri Ecrin Kaptan, Mehmet Arif Yıldız ile Ebrar Nalbant’ı ağırladı. İBB Ders Atölyeleri’nde sınava hazırlanıp aynı sınavda yüzde 1’lik dilime girmeyi başaran 5 öğrencinin de olduğu buluşmada İmamoğlu, “İyi eğitim, iyi koşullarda geleceğe hazırlanma, hepimizin de onlara aynı fırsatı verme konusunda sorumluluğumuz var yöneticiler olarak. O zaman daha güçlü bir ülke, güçlü bir millet olabiliyoruz” dedi.

3 ay önce Gündem

illî Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Öğrenci ve Mezunlarına Verilen Devlet Destekleri ile Teşviklere İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı

3 ay önce Gündem

Çorlu tren kazasında yaşamını yitiren 7’si çocuk 25 kişi kazanın 6. yıl dönümünde Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki 8 Temmuz Adalet Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı. Kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, “İktidarın koruması altında olan bir yargı bağımsız yargı olmadığı için elini asıl katillere uzatamamıştır. Devlet Demiryolları'nın Genel Müdürü İsa Apaydın, Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan hatta Pamukova cinayeti yaşandığında genel müdür olan Binali Yıldırım'a kadar herkes, bu sosyal cinayetlerin hesabını soramayan herkes bugün benim evladımın da, 7 çocuğun da, 25 insanın da katilidir. Biz önce bu katillere hesap soracağız sonra da yargıyı bağımsız hale getiremeyen, elini yargının üstünden çekmeyen siyasi iktidara hesap soracağız” dedi.

3 ay önce Gündem

Yıldırım Belediyesi, çöp yığınına dönen evi temizleyerek dezenfekte etti

3 ay önce Gündem

Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangından etkilenen mahalleler AFAD tarafından “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmalarının halkta nasıl karşılık bulduğunun, haftalık olarak parti tarafından "odak anket"lerle düzenli takip edildiği öğrenildi. AK Parti seçmeninin en çok "vergide adalet" talebini desteklediği, MHP seçmeninin yüzde 50'ye, İYİ Parti seçmeninin ise tamamına yakınının Özgür Özel'in söylemlerini olumlu karşıladığı belirlendi.