3 ay önce Ekonomi

AKP, en düşük emekli maaşını 10 bin TL’nin üzerine çıkarmak için yeni bir hazırlığa başladı. Bulunan formüller, hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak.

3 ay önce Gündem

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz” dedi.

3 ay önce Dünya

Fransa'da 2. tur seçimlerinde, sol ve çevreci partilerin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi İttifakı birinci çıktı. Macron’un “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı ikinci, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) ittifakı ise üçüncü oldu. Katılım oranı rekor düzeyde artarak yüzde 59,71’e yükseldi. Başbakan Gabriel Attal istifasını sunacak ve yeni hükümet kurulana kadar görevine devam edecek. 1986'dan beri ilk kez bir Kanak milletvekili seçildi.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa’da genel seçimlerin ikinci turunu birinci sırada bitiren Sol İttifak’ı kutladı. Özel, “İttifak'ın Filistin Devleti'ni tanıma iradesini memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

3 ay önce Gündem

Anayasa Mahkemesi (AYM), EĞİTİM -SEN üyesi öğretim görevlisinin üniversitede bildiri dağıtması ve afiş asması nedeniyle disiplin cezası almasını, ifade özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirdi. AYM, öğretim görevlisine manevi tazminat ödenmesine ve yeniden yargılama yapılmasına karar verdi.

3 ay önce Gündem

Fransa’da ikinci tur seçimlerinden birinci çıkan sol ittifakta yer alan Boyun Eğmeyen Fransa’nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferi konuşmasında “Yeni Halk Cephesi’nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti'ni tanıyacağız” dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda üçüncü olan 17 Yaş Altı Basketbol Milli Takımı’nı ve teknik ekibini kutladı.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa barış, sağlık, huzur ve bereket getirmesini ümit eder, tutulan tüm oruçların ve paylaşılan lokmaların kabul olmasını dilerim” dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ordu ve Muş’taki sel felaketlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayımlayarak “ 83 yaşındaki Hatice Kocakoç'a ve 22 yaşındaki Nazar Karataş'a Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

3 ay önce Yurt

Sinop'ta sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı.