3 ay önce Yurt

Yozgat Merkez, Sorgun, Çekerek, Akdağmadeni, Çayıralan bölgelerinde bulunan bal ormanlarına yenilerinin eklenmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı eteklerinde kurulan bal ormanına arıcılar yerleşmeye başladı.

3 ay önce Bülten

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın çeyrek finalde Hollanda ile oynadığı maçı, İzmirli futbolseverler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu dev ekranlarda izledi. Alsancak Gündoğdu Meydanı, Göztepe Denizaltı Parkı ve Bostanlı Yasemin Kafe önüne kurulan dev ekranlarla İzmirliler milli maç coşkusunu hep birlikte yaşadı.

3 ay önce Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in dinlediği patates üreticisi Aziz Nesinlik, "Tohumu 20 liraya aldım, tarla kirasını 6 bin liraya tuttum, gübre desen ona keza, mazot desen ona keza. Yani gömdüğümüzü geri alamıyoruz. Bu sene ihracat olmazsa patates komple dökülür ve üretici bu tarladan geri çekilir. Yazlık patates de para kazandırmadı. Eğer yazlıklar depoya girerse kışlık da kazandırmaz" dedi. Gürer de ürün fiyatı maliyetin altında kaldığında devletin çiftçiyi desteklemesi gerektiğini söyledi.

3 ay önce Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki 12 ilde yerel sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Hava sıcaklıkları, batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

3 ay önce Yaşam

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün yerleşim yerlerini taşkın risklerine karşı korumak için Hacılar da yürüttüğü dev kanal projesinde çalışmaların %60 seviyesine geldiğini bildirdi Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Hacılar İlçe Merkezi Aksu, Lara ve Delisay Dereleri’nde birinci kısım ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor Başkan Bilal Özdoğan, dev kanal projesi kapsamında Aksu Deresi'nde 750 metre beton duvar ve 2 adet menfez imalatının yapıldığını, çalışmalarda %60 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirterek, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi ‘2 BİN 500 METRELİK KANAL İLE TAŞKIN RİSKİ BERTARAF EDİLECEK’ Başkan Özdoğan yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalarda, Aksu Deresi menba kısmında 1869 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı, 11 adet menfez ile Aksu Deresi mansabında 595 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı, mevcut kanal tabanına 450 metre ara beton, duvar üstlerine pano panel tel çit ve 3 adet menfez yapılacak Bu sayede zaman zaman yaşadığımız taşkın riskini önlemiş olacağız Bu projede emeği geçen DSİ Genel Müdürlüğümüze ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi Başkan Özdoğan, “İlçemiz için yürüttüğümüz projelerle vatandaşlarımızın refahını, huzurunu, can ve mal güvenliğini sağlıyor, çevremizi de koruyoruz” diyerek sözlerini tamamladı

3 ay önce Bülten

Muratpaşa Belediyesi’nin Çevreci Komşu Kart projesiyle, ocak-haziran döneminde 9 bin 545 litre bitkisel atık yağ geri dönüştürüldü. Atık yağın geri dönüşümünü sağlayan ilçe sakinleri 181 bin 365 lira kazandı.

3 ay önce Bülten

Çankaya Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasını Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve Muharrem Dalkılıç Parkı’nda kurduğu dev ekranlarla Başkentlilerle buluşturdu. Millilerin Hollanda karşısında mücadele ettiği maçı Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de vatandaşlarla izledi.  

3 ay önce Gündem

ANKA Ekonomi Koordinatörü Erdal Sağlam’ın kaleminden Haftalık Ekonomi Analizi: Enflasyonda düşüş başladı, faiz indirimi tartışmalı

3 ay önce Bülten

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu depolarının güvenliğini artırma çalışmalarını sürdürüyor. Su Güvenliği SCADA’sındaki merkezi uzaktan izleme tesisi üzerinden içme suyu depoları 7/24 izleniyor.

3 ay önce Bülten

Bozüyük Belediyesi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takım'ın çeyrek final mücadelesini dev ekrana taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’na gelen ilçeliler milli takıma destek verdi.