3 ay önce Gündem

İGFA'da bugün yayına sunduğumuz habere ilişkin özür açıklamasıdır Bugün öğle saatlerinde ajansımız tarafından yayına verilen 'Eşinin akrabası tarafından darp edildi' başlıklı haberde sehven Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın fotoğrafı kullanılmıştır Haberle ilgisi bulunmayan  Başkan Sayın Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere Konya  Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından da özür dileriz

3 ay önce Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Kent Yoksulluğu Buluşması Sempozyumu'nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, yolsuzluklarla ilgili sadece kendisinin 50 suç duyurusunda bulunduğunu, suç duyurularının toplam tutarının ise 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi. Yavuzyılmaz, "Türkiye ekonomisi maalesef AK Parti politikaları nedeniyle hastalanmış vaziyette. Hazinede açılan delikler günün sonunda hepimizi fakirleştiren bir sonuç doğuruyor" dedi.

3 ay önce Yurt

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi'nde yeni başkan Zahiden Kurun seçildi. Seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından açıklamalarda bulunan Kurun, "Kazanan İzmir kadınları, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü oldu. Biz birleşerek çoğalırız, güçleniriz. Ayrı gayrı yok, sen ben yok. Biz birleştiğimizde çok daha güzel olacağız" dedi.

3 ay önce Gündem

Adalet Peşinde Aileleri Platformu, Kahramanmaraş'ta 6 şubat depreminde bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi hakkında görülen davayla ilgili açıklama yaptı. Ebrar Sitesi Davası avukatlarından Mustafa Mert Doğan, depremin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir kamu görevlisinin yargılanmamış olmasını bir hukuki felaket olarak nitelendirdi. Savcılığın sanıklar adına taksirle öldürme üzerinden iddianame kurduğunu belirten Doğan, bunun yanlış bir değerlendirme olduğunu yargılamaların olası kastla yürütülmesi gerektiğini savundu.

3 ay önce Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de çiftçilerle birlikte buğday hasadına katıldı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2019’dan önce Mevlüt Uysal döneminde 200 kişiye indirimli ev satıldığı iddiasının sorulması üzerine İmamoğlu “Bazen alan insanların ismiyle meseleler gündeme geliyor ama biz alanla değil de satanla ilgileniyoruz. Sayıştay raporlarını bekliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başta İBB olmak üzere CHP'li belediyelerdeki atamalara ilişkin iddialarına da yanıt veren İmamoğlu, “Önce kendilerine bir baksınlar” diye konuştu.

3 ay önce Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un iklim ve toprak şartlarına uyumlu yerli buğdayların deneme hasadını, Silivrili çiftçi Ercan Tarladaçalışır ile birlikte yaptı. “Bu topraklarda yaşamanın en büyük sorumluluğu nedir’ derseniz; doğayı korumaktır, doğayı yaşatmaktır, canlıları yaşatmaktır, dolayısıyla insanı yaşatmaktır” diyen İmamoğlu, “Toprağı korumak, ‘toprak ana’ diye tariflediğimiz o kutsal emaneti korumak, onun bereketini korumak, tarım yapanın, emekçinin hakkını korumak nedir biliyor musunuz” sorusunun altını ise, “İşte gerçek milliyetçiliktir, vatanını sevmektir, milletini sevmektir” sözleriyle doldurdu.

3 ay önce Gündem

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden Manisalı öğrenciler ile bir araya geldi Başarılarıyla Manisa’nın gururu olduklarını belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Manisa’nın sembolü oldunuz Bundan sonraki yaşamınızda da Manisa’ya değerler katacağınıza inanıyorum” dedi

3 ay önce Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için uygulanan Ulaşım Desteğinden bugüne kadar 132 binden fazla öğrencinin yararlandığını açıkladı

3 ay önce Gündem

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçiklerinin bu akşam yapılacak EURO 2024 çeyrek final karşılaşmasında Milli Takım'a başarılar dilediği video paylaştı. Paylaşımda, "A Millî Futbol Takımımızın EURO 2024'te sağlayacağı her başarı milletimizle birlikte engin dağlarda, amansız denizlerde ve hudutsuz göklerde görev yapan askerlerimizi de sevince boğacak" denildi.

3 ay önce Yurt

Ankara Kent Konseyi, yeni dönem için Genel Kurulu'nu, 7 Temmuz Pazar günü, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapacak. Ankara Kent Konseyi (AKK) Genel Kurulu hakkında bilgiler veren Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’da kente dair adanmışlıkların ortak akıl ve aynı seyirde buluştuğu bir katılımcılık kültürünü yaşandığını söyledi.