3 ay önce Gündem

65'inci Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında her yaştan insana hitap eden çeşitli etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Akşehir'de "Eski Kilise" olarak da bilinen Surp Yerrortutyun Kilisesi'nde resim ve fotoğraf sergileri, atölye çalışmaları yer alıyor. Sergide sanatçılar hem eserlerini sergiliyor hem de Kilise'de sanatlarını icra ediyorlar. Sergide görevli Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Alay Beykaroğlu, “Ne mutlu bu mayayı tutturanlara, ne mutlu bunun farkına varanlara, ne mutlu sanata destek verenlere. Sanatçılarla birlikte yürüyenlere ne mutlu” dedi.

3 ay önce Yurt

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum İl Özel İdaresi’nin bin 837 kişinin başvurduğu 57 personel alımı için mülakat yapılması kararına tepki gösterdi. Tahtasız, "Siz ne kadar biz mülakatta ayırım yapmadık deseniz de maalesef mülakat kesinlikle torpildir ve biz torpile karşıyız" dedi. "Mülakat liyakatin katilidir" diyen Tahtasız, personel alımının noter huzurunda kurayla yapılmasını istedi.

3 ay önce Spor

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ve yönetim kurulu üyeleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret etti Başkan Ünlüce, Sarısungur Göleti’nde düzenlenen Intercity Durgunsu Kano 2024 Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti

3 ay önce Dış

Fransa’da Ulusal Meclis seçimlerinin ikinci turuna saatler kaldı. Aşırı sağın yarışı önde tamamlamasına kesin gözüyle bakılırken, yeni bir hükümet oluşturacak çoğunluğa ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu. Ipsos’un son anketine göre, aşırı sağ parlamentoda çoğunluğu sağlayamıyor.

3 ay önce Gündem

Gazeteciler Cemiyeti, “Fay Hattındaki Medya Raporu'nun 4'üncü sayısını yayımladı. 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden geçen 10 aylık sürecin değerlendirildiği "Türkiye’nin medya sektöründe nasıl artçı etkilere yol açtı" başlıklı raporda, “2023 yılı genelinde, deprem bölgesindeki medyaya yönelik kamusal nitelikli maddi, mesleki, hukuki ve kurumsal destekler anlamlı düzeyde hayata geçirilememiş ve yerel medyanın sorunları karşısında gerekli özen gösterilmemiştir” denildi.

3 ay önce Gündem

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Eşit yurttaşlık hakkımızın en temel teminatı olan Medeni Kanun için bakan 'sil baştan yapacağız' diyebiliyor. Biz, 'medeni kanun sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz. Eşit bir Türkiye'yi hep birlikte yaratacağız" dedi.

3 ay önce Gündem

Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ahmet Köseler iktidarın enflasyon politikasına eleştiri getirdi

3 ay önce Gündem

Edirne'nin Keşan ilçesinde eşinin akrabası tarafından darp edildiğini iddia eden kişi şikayetçi oldu

3 ay önce Gündem

31 Mart'ta AKP'den CHP'ye geçen, AK Parti döneminde yapılmış şatafatlı makam katı tartışması ve 2 milyar liralık borçla gündem olan Sancaktepe'de'den dikkati çeken bir açıklama daha geldi.. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, AK Parti dönemine ilişkin bilgiler paylaştı. Yeğin, "Geçmiş yöneticilerle hiç uğraşmadık uğraşmayacağız anlamına gelmiyor. Bu ihaleleri verenler bu üsulsuz ödemeleri yapanlar seçime 3 gün kala bu belediyeyi 300, 400 milyon borçlandıranlar. Belediyenin neredeyse yedi, sekiz aylık bütçesini iki ayda hiç edenler hepsi ile ilgili hesaplaşacağız arkadaşlar" dedi.

3 ay önce Gündem

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’mızın, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik ederek, bu mübarek zamanların hayırlara vesile olmasını diledi