3 ay önce Gündem

Bu yıl 65'incisi düzenlenen Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı. Vatandaşların büyük ilgisini toplayan tören ve geleneksel motiflerin yer aldığı  şenlik programında, güldürü ve eğlence ağırlıktaydı...

3 ay önce Gündem

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk çeyrek final karşılaşmaları bu akşam tamamlandı. Günün ikinci maçında Fransa, Portekiz'i normal süresi ve uzatma devreleri 0-0 biten maçta penaltılar sonucunda 5-3 mağlup ederek ismini yarı finale yazdırdı. 

3 ay önce Gündem

Adalet Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, Bartın ve Düzce İdare Mahkemeleri kuruldu. 

3 ay önce Gündem

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 31 yıl önce teröristlerce katledilen 33 kişi Beyoğlu Fatih Sultan Konak Camii ve Çıksalın Camii’nde okunan mevlidle anıldı.

3 ay önce Gündem

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk çeyrek final karşılaşmaları bu akşam oynanıyor. Günün ilk maçında İspanya, Almanya'yı 2-1 mağlup ederek ismini yarı finale yazdırdı. 

3 ay önce Dış

İngiltere'de genel seçimler, İşçi Partisinin tarihi bir zafer kazanarak 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarını noktalandırmasıyla sonuçlandı. Avam Kamarası'nda 411 sandalyeyi garantileyen İşçi Partisinin milletvekillerinden biri de Kıbrıslı bir Türk. Barking bölgesinden seçilen Avam Kamarası'nın ilk Türk vekili Nesil Çalışkan ''bana güvendikleri için Barking sakinlerine teşekkür ederim'' dedi.

3 ay önce Gündem

Diyarbakır’ın Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a geldiği sırada Sur ilçesinin Çarıklı Mahallesi’nde motosikletle yaklaşan 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. 

3 ay önce Gündem

Ankara'da trafikte yaşanan tartışma sonucu bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi motokurye Samet Özgül'ün davasında istinaf mahkemesinin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda 2.09 promil alkollü olduğu halde ışık ihlali yapıp, maktul Samet Özgül'ü sıkıştırıp, ısrarla takip ederek durmasına sebep olan Mustafa Demirci ile arkadaşı Bülent Açıkgöz'ün Halil İbrahim Demirci'nin eylemine yardım ettiklerine dair bir hareketlerinin tespit edilemediği belirtildi. 

3 ay önce Gündem

Erzincan Valisi Sn. Doç. Dr. Hamza Aydoğdu 31. yıl dönümünde Erzincan Başbağlar köyünde yapılan hain terör saldırısına dair mesaj yayınladı.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan “kayyum rektör” Naci İnci yönetimince ders vermeleri engellenen akademisyenler, ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Prof. Dr. Cevza Sevgen, "Eşim ve ben senato tarafından Emeritus yapıldık. Yani ölünceye kadar ders verme hakkımız var. Adam bizi yasakladı içeri giremiyoruz" dedi, Emekli Prof. Yaman Barlas ise, "Üniversitelerin durumu çok kötü" diye konuştu. Prof. Dr. Alpar Sevgen de "Üniversite kimsenin babasının çiftliği değil" sözleriyle tepki gösterdi.