3 ay önce Yurt

Yozgat Belediye Meclisi’nde, elektriğe yapılan zammın ardından şebeke suyu ton fiyatı arttırıldı. 0-10 ton arası bir ton suyun 6 lira olan bedeli 12 liraya çıkarılırken, artan tüketime bağlı olarak ton fiyatının da yükseltilmesi kararlaştırıldı.

3 ay önce Gündem

Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Okay Aksoy, İliç'teki maden kazasına ilişkin, "Mayıs 2022'ye kadar yığından geri dönen çözeltinin tasarım değeri ile gerçekleşen değeri arasında eksi 3 milyon 400 bin metreküp fark var Kazanın olduğu zaman bu 1 milyon 150 bin metreküpe çıkıyor Solüsyon rejiminde girenle çıkan arasındaki fark agresif şekilde değişiyor Kazanın nedeni bence burada " değerlendirmesinde bulundu

3 ay önce Gündem

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi’nin (AGİT- PA), Bükreş’te yapılan Yaz Genel Kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, İsrail - Filistin savaşıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bingöl, "Tüm bu yapılanların sorumlusu, İsrail halkı değil Netenyahu ve yönetimidir. Bu kirli saldırıları durdurmanın en önemli çıkışı Bağımsız Filistin Devleti'ni tanımak olacaktır" dedi.

3 ay önce Yurt

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan Birgül Kösem, özel bir hastanede yanlış tedavi sonucu kolunun kesildiğini ileri sürdü. Cumhuriyet başsavcılığı ve CİMER’e şikayette bulunan Kösem, iki yıldır evrak gelmediği için süreçte bir ilerleme olmadığını söyledi. Kösem’in babası Yaşar Polat ise kızına protez için iş insanları ve devlet yetkililerden yardım istedi.

3 ay önce Gündem

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 6112 sayılı Kanun'un 32'nci maddesinin beşinci fıkrasında yer alan hüküm gereğince Açık Radyo'nun 'yayın lisansının iptaline' karar verdi

3 ay önce Gündem

Beylikdüzü Kaymakamı iken Samsun’un Bafra İlçesi’ne atanan Dr Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve meclis üyeleri ile vedalaştı Altınpınar’a hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Çalık, “6 Şubat depremlerinde vatandaşlarımızın yarasını sarmak için ortak çaba gösterdiğimiz sayın kaymakamımıza teşekkür ediyor yeni görevinde üstün başarılar diliyorum” dedi

3 ay önce Yaşam

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvasının Türkiye finali, İstanbul’da Yeşilay’ın Sepetçiler Kasrı'ndaki genel merkezinde gerçekleştirildi

3 ay önce Gündem

 Bavyera Uşaklılar Derneği ve Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesi tarafından Uşaklı Türk işçilerinin Almanya’ya gelişinin 60. yıl dönümü nedeniyle panel düzenlendi. Panelde konuşan Almanya IKG Enstitüsü Başkanı Dr. Latif Çelik, “Türk göçü Türkiye’nin hızla Avrupa’ya yaklaşmasına da her açıdan katkı sağlamıştır” dedi. 

3 ay önce Gündem

Özel Okul Öğretmenleri Sendikası ve Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde özel okul öğretmenleri için taban maaşı taleplerini dile getirdi. Öğretmenler, Öğretmen Meslek Kanun Teklifi'nin kabul edilmemesi için muhalefet partileri, iktidara ve Cumhur İttifakı’na çağrıda bulundu.

3 ay önce Dış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi Genişletilmiş Oturumu'nda yaptığı konuşmada, Gazze’de devam eden savaş, küresel terör tehdidi, göç ve Türkiye’nin Asya ile ilişkileri konusunda mesajlar verdi.