3 ay önce Gündem

İstanbul'da metrobüs yolunda asfalt yenileme çalışması yapılacak. 6 Temmuz’da başlanacak çalışmalarda Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki gidiş-geliş 17 bin 560 metre uzunluğundaki yol yenilenecek. 5 durağı kapsayacak şekilde gidiş-dönüş olarak çalışma yapılacak. Belirtilen güzergah ve tarihler arasında D 100 yolu 2 şeride düşürülecek. Metrobüs seferlerinde aksama yaşanmayacak. Yol yapımına Yenibosna-Sefaköy durakları arasından D 100 Beylikdüzü yönünde başlanacak.

3 ay önce Gündem

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) son zamanlarda, özellikle Orta Doğu kökenli turistlere yönelik yapılan saldırıları kınadı. TÜRSAB'dan yapılan açıklamada, "Barış ve kardeşliği tesis eden sektörün temsilcileri olarak farklı kültürlerden insanların karşı karşıya getirilmesi, tehdit edilmesi, her 100 turistten yaklaşık 90’ının ülkemize gelmesini sağlayan seyahat acentalarımızı kaygılandırmaktadır. Ülkemize gelen her misafir, milliyeti fark etmeksizin bizim için çok değerlidir" denildi.

3 ay önce Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün ve yarın birçok ilde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Hava sıcaklıkları yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normallerine düşecek ancak cumartesi günü yeniden artacak.

3 ay önce Siyaset

Marmaris Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında çıkan, belediye yönetimine; “Belediyeye ait taşınmazların satış izni yetkisine karşı, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve MHP Marmaris İlçe Başkanı Onur Ünver Marmaris Belediyesi önünde açıklama yaptı

3 ay önce Bülten

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Büyükşehir’e ait toplam 313 yapının CBS tabanlı 1. kademe tarama programı ile performans puanlamasına başladı. Çalışmalar sonrasında düşük puan alan yapılar, performans analizine tabi tutulacak ve binaların depreme karşı dayanıklılık seviyeleri belirlenecek.

3 ay önce Gündem

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, “Birleşmiş Milletler’de (BM) üç tane alt birim olarak hak temsilciliği var: UNICEF, UNWOMEN, üçüncü olarak da benim önerim engelliler temsilciliğinin kurulması. Çünkü dünyada kadın, çocuk, engelli konuları global. Engelliler alanında İstanbul’da, Türkiye’de bu temsilciliğin kurulmasını önerdim” dedi.

3 ay önce Gündem

Eğitim-İş Sendikası, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne karşı TBMM Çankaya Kapısı yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda nöbet başlattı. Genel Başkan Kadem Özbay, "Eğitim-İş, burada öğretmenler odasını kurmuştur. Dersimiz Cumhuriyettir. Konumuz Atatürk devrimleridir. 12 yıl zorunlu eğitimini tamamlayan, 4 yıl üniversite eğitimini geçen, birçok zorlu eğitimi geçen gençleri kendi istedikleri gibi seçmedikleri için işte buldukları sistemin adı akademi. Ama bu bir akademi değil aslında. Bu AKP’nin kendi memurunu seçme sistemidir" dedi. 

3 ay önce Gündem

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında Sinan Ateş’in ailesinin avukatlarından Şeyda Şahin, dosyası ayrılan 17 kişiden bazılarının isimlerini mahkemede açıkladı ve “Olcay Kılavuz bu dosyanın şüphelileri arasındadır, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Talha Atalay, Burak Kılıç, Gürsel Horat, Suat Yılmaz Zobu. Bu isimler hakkında adli kontrol işlemleri uygulanmıştır. Bu kişiler ana dosyada yer alan isimlerdir” dedi. Müşteki avukatlarından Onur Altuntaş ise Tolgahan Demirbaş'ın pankart iddiaları hakkında, “Mersin olayı 15 Mart 2022’de gerçekleşiyor. 15 Mart’taki olayda Mustafa Ensar Aykal’a Tolgahan'ın konum sorduğu ilk tarih 10 Mart’ta. Yani gerçekleşmemiş olaya pankartla tepki göstermek için mi konum istedi?" diye konuştu.

3 ay önce Gündem

Fatsa’da pazar yerini ziyaret eden CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’a dert yanan yurttaş, “Bin 600 lira alıyordum bana yetiyordu, şimdi 10 bin lira alıyorum yetmiyor” dedi. Yurttaşların sorunlarını dinleyen Torun, “Yurttaşın derdi ortak: yıkıcı enflasyon, düşük maaşlar ve geçinemeyen milyonlar’’ diye konuştu.

3 ay önce Gündem

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçede ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde ilçeye 3 yeni hat kazandırıldı İETT heyetine desteklerinden dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “16 milyon İstanbulluya adil ve eşit hizmet götürme anlayışıyla 2019’dan beridir ulaşım sorunlarımız çözüme kavuşuyor Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu