3 ay önce Bülten

2024 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 373 bin ünite kan bağışına ulaşan Türk Kızılay’a en çok bağış 20 yaş grubundan geldi. Bağışçılar arasında ilk sırayı lise mezunları alırken, nüfusuna oranla en fazla kan bağışı yapan iller sırasıyla Isparta, Gaziantep ve Erzincan oldu.

3 ay önce Yurt

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, ilçede bir yıl önce çöken 17 köyün kullandığı yolun hala tamir edilmediğini belirterek “Yolun altı göçmüş. Yüklü bir kamyon geçtiği takdirde Allah korusun can kaybına ve mal kaybına sebebiyet verebilir. Yani bunun ivedilikle Hapan yolundaki bu uçan yerin tamir edilmesi gerekmektedir. Bunu da büyükşehir belediyemizden ivedilikle beklemekteyiz” dedi.

3 ay önce Gündem
3 ay önce Bülten

Merkezefendi Belediyesi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ekiplerimiz hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için tüm gücüyle çalışıyor. Merkezefendimizin tüm mahallelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

3 ay önce Gündem

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada hudutlarda engellenen bin 216 şahıs ile birlikte yıl içerisinde engellenen kişi sayısının 63 bin 433'e ulaştığı kaydedildi Bakanlık, TSK unsurlarınca düzenlenen operasyonlarda 57'si son bir haftada olmak üzere yıl başından bu yana bin 327 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

3 ay önce Yurt

Geçmiş dönemden devralınan borçlar nedeniyle ekonomik darboğazda olduklarını belirten Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Mülkiyeti belediyemize ait olan bazı taşınmazların satışı ile ilgili belediye meclisimizden izin aldık. Umarız ki bunlara gerek kalmaz. Biz sürece müdahale etmediğimiz takdirde belediyenin malları haciz yoluyla çok daha düşük fiyatlara satılacak” açıklamasını yaptı. 

3 ay önce Bülten

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım’ projesini hayata geçiriyor. Alışveriş merkezlerine kurulan etkinlik alanı ile vatandaşlar, kenti VR gözlükle deneyimleme ve daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

3 ay önce Yurt

Bu yıl 663’üncü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bugün başlıyor. Güreşlere, 852 pehlivan katılıyor. Kocaeli’den Selçuk Kılıçarslan, “Ben büyük orta boyunda iddialıyım. Çalıştık, bir yıl boyunca güreşler için hazırlandık” dedi.

3 ay önce Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara'nın doğusu ile Kütahya için yerel kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

3 ay önce Bülten

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 yılında hayata geçirdiği “Askıda Fatura” uygulaması sürüyor. Bugüne kadar yüklenen 259 adet askıda faturadan 250'si dayanışmacı vatandaşlar tarafından ödendi.