3 ay önce Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy ve Maltepe ilçelerinin tam sınırında konumlanan Bostancı Metro İstasyonu çevre düzenlemesi, Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi 1. Etap ve Ediz Hun Kaktüs Evi’nin toplu açılışlarını gerçekleştirdi.  5 yılda, 13 milyon 225 bin metrekare yeşil alanı hizmete kavuşturduklarını söyleyen İmamoğlu, “Yeşil alanı betona, ranta değil; yeşil alanı insanların kullanımına açmaya devam ediyoruz ve edeceğiz." dedi.

3 ay önce Gündem

İzmir'in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz nedeni tespit edilemeyen yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangın Manisa'ya doğru ilerlerken Manisa'nın Gökçeler köyü tedbir amaçlı tahliye edildi.

3 ay önce Gündem

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Oğuz Kaan Salıcı, Dışişleri Bakanlığı’nın, Orta Doğu ve Suriye politikalarıyla bağlantılı ortaya atılan iddialarla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi. Salıcı, "Bu açıklamanın ardından Dışişleri Bakanlığımıza siyasi polemiklerin bir tarafı olmamaları gerektiğini hatırlatmak elzem hale gelmiştir. Dışişleri Bakanlığımız Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir aparatı olmadığı gibi AKP’nin İhvancı politikalarına yönelik eleştirilerimize parmak sallayacak makam da değildir. Dışişleri Bakanlığımız adına açıklamalarda bulunanlar, görevlerinin Bakanlığı Beştepe’nin önüne siper etmek olmadığının bilincine varmalıdır" dedi.

3 ay önce Gündem

Kamuoyunda 9'uncu Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

3 ay önce Magazin

Özel hayatıyla da dikkat çeken isimlerden biri olan Acun Ilıcalı lüks teknesiyle Bodrum'da görüntülendi. Acun Ilıcalı'nın 20 milyon Euro değerindeki yatının içindeki detaylar da gündem oldu.

3 ay önce Dünya
3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İliç'teki 9 işçinin ölümüne sebep olan maden faciasında "asli kusurlu" olduğunu ileri sürerek, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nda dinlenmesini istedi.

3 ay önce Gündem

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Kayseri’de başlayan ve diğer illerimize de sıçrayan vahim olayların sorumlusu iktidardır. Hatta ve hatta ülkemizde yaşanan sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülkede taş yerinden oynasa muhalefetten bilen bir anlayışla ülke yönetilmez. Yönetemedikleri de ortada. Kayseri’de yaşanan olaylarda ne yazık ki beş polisimiz yaralandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bir apartmanın balkonuna çıkarak vatandaşlara sadece sakin olmaları uyarısında bulunmakla yetiniyor ve halka sükunet çağrısı yapıyor. Bu acizlik karşısında hükümet yine çareyi muhalefeti suçlamakta buluyor" dedi.

3 ay önce Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında ‘bozkurt’ işareti yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatmasına ilişkin, “Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine milli değerlerimizde, kültürümüzde ve inancımızda yer yoktur. Tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz" açıklamasında bulundu.

3 ay önce Dış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ+) zirvesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki gerilime çözüm arayışı, terörle mücadele, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Filistin'e saldırıları ele alındı. Erdoğan, Suriye ile ilgili "Çözüm için iş birliğine hazırız" dedi.