3 ay önce Gündem

5 yıl sonra devrettiği koltuğu kendisinden yeniden devralan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bakan sıfatıyla ilk resmi paylaşımını yaptı

3 ay önce Dış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya - Ukrayna savaşının başından bu yana Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret kapsamında başkent Kiev’de Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Macaristan'ın AB dönem başkanlığını devralmasından bir gün sonraki sürpriz görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

3 ay önce Bülten

Bornova Belediyesi, 31 yıl önce yaşanan Madımak Katliamı’nı unutmadı. Sivas’ta yakılarak öldürülen, aralarında Türkiye’nin önde gelen aydınlarının da bulunduğu 35 kişi, katliamın yıl dönümünde duygu dolu bir etkinlikle anıldı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, katliamın üzerinden 31 yıl geçtiğini hatırlatarak adalet vurgusu yaptı.

3 ay önce Siyaset
3 ay önce Bülten

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen Genç Gelecek Merkezi Projesi (GEGEM) kapsamında “Sürdürülebilir Şehirler 2040 Atölyesi” Tepebaşı Belediyesi paydaşlığında yapıldı. 

3 ay önce Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti. Bakan Kurum "Yeşil alanlarımızı artıracak adımlarımızı da başta Sıfır Atık Projemiz olmak üzere iklim değişikliğine uyum ve koordinasyonda adımlarımızı kararlılıkla atacağız. İnşallah aynı uyumu çok yüksek noktada göstermek üzere çevre konusundaki hassasiyetimizi artırarak devam edeceğiz" dedi.

3 ay önce Gündem

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası, Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi üzerine Ankara Valiliği’nin berber, güzellik salonu ve kuaförlerin salı günü kapalı olması yönünde aldığı kararı Başkent’teki esnafa bildirdi. Kuaför Nedim Çal, karara tepki göstererek “Biz çalışmak istiyoruz. İzin yapacağımız günleri kendimiz seçelim. Valiliğin işi yok da kuaförlerle mi uğraşıyor? Biz çalışıyoruz zaten. Vergisini veren insanlarız. Devletin bir personeli değiliz ki bize 'Sen şu gün kapatacaksın' diyor” dedi.

3 ay önce Bülten

Özbekistan'ın Semerkant vilayetinin 189 bin 200 nüfuslu ilçesi Payarık’ın Belediye Başkanı ve Kaymakamı Jabborov İsrail İsmailoviç, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i ziyaret etti.

3 ay önce Bülten

Madımak Katliamı’nın 31. yılında Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen anma programında duygusal anlar yaşandı. Hayattan koparılan canların türkülerle anıldığı programda konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Orada yitirdiğimiz canlarımız bu yürekler attıkça, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, ilelebet yaşayacak” diye konuştu

3 ay önce Yaşam

TÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen “Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı”na iş hayatında ve yönetimde kadın temsilini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten, çok geniş ve farklı etki alanları olan paydaş kuruluşlar katıldı