16:59 Dış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi Genişletilmiş Oturumu'nda yaptığı konuşmada, Gazze’de devam eden savaş, küresel terör tehdidi, göç ve Türkiye’nin Asya ile ilişkileri konusunda mesajlar verdi.

16:52 Gündem

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AKP iktidarına seslenerek, “Yettiniz artık, bıçak kemiğe dayandı. ‘Allahtan korkun’ diyoruz. Çekin ellerinizi emekçinin, emeklinin, çiftçinin sırtından” dedi.

16:52 Gündem

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, TBMM Genel Kurulu’nda; “Sokak hayvanları ile ilgili alınacak her türlü kararda ‘tek sağlık’ bakışı şarttır. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde gündeme geleceği belirtilen bu yasa teklifinin tercihen esas komisyon ama en azından tali olarak Sağlık Komisyonu'na getirilmesinin önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Unutulmamalı ki, bu konunun, insan, hayvan ve çevre üçlemesindeki ‘tek sağlık’ yaklaşımı ile, yaşatmak üzerine kurulu sağlıkçı bakışı ile çözümü elzemdir" dedi. 

16:52 Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 yükseköğrenim yurdu staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları için İstanbul’da kalan öğrencilere tam kapasiteyle barınma hizmeti sunuyor Gençler yaz dönemi boyunca kahvaltı ve akşam yemeği dâhil günlük sadece 43,3 TL ile bu hizmetten yararlanabiliyor

16:45 Ekonomi

Nükleer Sanayi Derneği (NSD) ile Şanghay İnşaat ve İmalat Endüstrisi Kuruluşu, 10 Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES’te bir iyi niyet anlaşması imzaladı

16:42 Gündem

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kent lokantalarındaki menü ve ücret tarifesiyle aynı olan “Gezici Kent Lokantası” projesini hayata geçirdi. Gezici Kent Lokantası Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı’nda vatandaşla buluştu. Hizmetten yararlanan bir vatandaş, ANKA muhabirinin TÜİK'in önceki aylara göre haziran enflasyonunu daha düşük açıklamasıyla ilgili sorusu üzerine "Bana TÜİK deme şekerim çıkıyor. İntibakları yediler, emeklinin hakkını yiyorlar hiç halkını düşünmüyorlar" diye tepki gösterdi.

16:41 Yaşam

Mercer ve Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), ‘2024 Mavi Yaka Yan Haklar Trendleri Raporu’nun sonuçlarını açıkladı

16:34 Bülten

Geçen dönem Şehitkamil Belediye Başkanı olan Rıdvan Fadıloğlu tarafından yapımına başlanılan AGRO Park, Belediye Başkanı Umut Yılmaz döneminde tamamlanarak hizmete açıldı. Başkan Yılmaz, Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine katkıları için teşekkür etti.

16:34 Güncel

Bu yaz Bodrum’da yer alacak olan The Key Art Gallery (Eskişehir) ve Kun Art Space (Adana) Eskişehir ve Adana çevresinde üreten birçok sanatçının eserlerini Ege’nin büyüleyici mekanlarından Bodrum Bodrum Kıyı Evlerinde buluşturacak

16:33 Gündem

Sinan Ateş’in ailesinin avukatlarından Fatih Güneş, “Kimliklerin ve kurumların arkasına saklanarak suç işleyenlerin artık yargılanması gerekmektedir. Bu yüzden ayrılan dosyanın ne aşamada olduğunu, isimlerin açığa çıkmasını ve şu an yürümekte olan dava ile birleştirilmesini istiyorum.''talebinde bulundu. Müşteki avukatları, ''Tolgahan Demirbaş'ı Olcay Kılavuz'un evinde yakaladık'' diyerek suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden dönemin Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner'in dosyada tanık olarak dinlenmesini talep etti. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, duruşma salonundan çıkarıldı. Duruşma yarın tanıkların dinlenmesiyle devam edecek.