Ağrı Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı’nda bir süredir İran üzerinden gelen TIR'lar sebepsiz yere bekletiliyor. Gümrük Müdürlüğü tarafından sınırlı araç uygulaması yapıldığını söyleyen TIR şoförleri ise 30-40 gündür bölgede açıklama bekliyor.

Bölgedekilerin aktardığına göre, aksamanın sebebi Gümrük Müdürlüğü’ndeki tadilat. Bir diğer iddiaya göre ise personel azlığı TIR'ların geçişindeki aksamaya sebep olarak gösteriliyor.

AÇIKLAMA YAPILMADI

SÖZCÜ olarak ulaşmaya çalıştığımız Gümrük Müdürlüğü’nden herhangi bir açıklama yapılmadı. TIR şoförleri bir an önce açıklama yapılmasını talep ediyor. 

Bunun iki nedeni var. İlki, tüm lojistik firmaları bir gün için bekleyen her TIR için 100 dolar ödeme yapıyor. İkinci itiraz nedeni ise TIR şoförleri köyde, iç gümrük bölgesinde bekletildikleri için ne yiyecekleri ne de kalacakları bir yer var.

"ÇARESİZ KALDIK"

Sözcü’ye açıklama yapan TIR şoförlerinden biri durumu "15 gündür burada kalmışız ne yemek var ne su var ne banyo var. Bugün bakacağız, sabah bakacağız, yarın bakacağız. 15 günden beri ben buradayım. Biz derdimizi kime anlatalım? Ekmeğimiz bitik, suyumuz yok, çaresiz kalmışız" ifadeleriyle anlattı. 

45 gündür bölgede bekleyen başka bir TIR şoförü ise “Ne namaz kılmaya yer var, ne su var ne içmeye bir şey var ne pazar var” diye konuştu.

“BAŞKA YERDEN GELİN” DEDİLER

Başka bir TIR şoförüne ise gümrükten “Bu kapıdan gelmeyin başka bir yerden gelin” dendi. TIR şoförü ise “Başka sınıra gidemeyiz, çünkü konteyner var. Buraya geliyoruz, 40 gün bekliyoruz. Ne gidebiliyoruz, ne geçebiliyoruz. Hırsız korkusundan dolayı adım atamıyoruz” dedi.

Fırat Kalkanı'nda 5 terörist etkisiz Fırat Kalkanı'nda 5 terörist etkisiz

30 gündür arabada yatan başka bir şoför de “Neyi beklediğimizi bilmiyoruz. Günde herhalde 2 araba çıkıyor. Perişan olduk. Dolaplarımız boş tüpümüz yok yemek yok içecek bir şey yok. Benim çocuğum hasta eve gidemiyorum. neden boşaltmıyorlar burayı bilmiyorum" dedi.

Editör: Balcan Hande