HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) – Sinan Ateş davasında savunma yapan tutuklu sanık Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel'in avukatı İsmail Küçük, duruşmada gazetecilere seslenerek "Neden lehe yönelik durumlar haber yapılmıyor sayın gazeteciler. Kaçırılan araç diyorsunuz, yargılama mı yapıldı da kesin hükme vardınız? Benim müvekkilimin burada olmaması gerekirdi. Suçu işleyenlerle bir iletişimi yok, tanıdığı yok. Tutukluluğun devam etmesi insanlık onuruna aykırıdır ve bir an önce tahliyesini talep ediyoruz" dedi. Duruşma yarın sabah saat 09.00'da sanık avukatlarının savunmalarıyla devam edecek.

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi! Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü gün duruşmasında sanık avukatları savunma yapmaya devam etti.

Duruşmada Sinan Ateş'e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardımdan yargılanan Caner Günay’ın avukatı Kıvanç Kuday beyanlarda bulundu. “Hukuka aykırılıkla yürütülen soruşturma sürecinde müvekkilimizin verdiği ifadeleri kabul etmiyoruz” diyen Günay, “Müvekkilim sadece taksicilik yapmıştır. İstanbul’da taksicilik yapan bir kişinin Ankara’daki cinayete dahil olabilir? Doğukan Çep’in yönlendirmesi nedeniyle Suat Kurt’u Şile’ye götürdüğü suç olarak yöneltilmiştir. Caner’in tek suçu o gün takside çalışıyor olması. Caner suça konu olayı bilmemektedir'' ifadelerine yer verdi.

"Emre Yüksel herhangi bir yere konum göndermedi"

Tutuklu sanık Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in avukatı İsmail Küçük, şüphelilerden Emre Yüksel’e yönelik iddianamede yer alan “Tolgahan Demirbaş’a maktul Sinan Ateş’in avukatı Ali Yücel’e ait 06 YCL 82 plaka sayılı aracın sorgulanmasını talep ettiği, şüpheli Tolgahan Demirbaş’ın plakayı Ankara Emniyet Müdürlüğünde komiser olan şüpheli Mustafa Ensar Aykal’a sorgulattığı ve şüpheli Emre Yüksel’e ilettiği, Tolgahan Demirbaş’ın 30/12/2022 tarihinde Emre Yüksel’e saat: 12:58’de Eray Özyağcı’nın kaçışına ilişkin buluşma noktası olarak kullanılan yere ait konum paylaştığı” iddialarını dile hatırlattı ve buna dair “İşletmesinin önüne park eden plakayı sordu Emre Yüksel. Hiçbir mesleğe sınırsız bir özgürlük yüklenemez. Yok olan bir şey sanki varmış gibi gösterilmiştir. Herkes için adalet istiyoruz biz. Bizden herhangi bir yere konum gönderme söz konusu değildir. İddia edilen saatlerde biz o konumda değiliz zaten'' savunmasını yaptı.

Avukat Küçük duruşmada gazetecilere de seslendi ve “Neden lehe yönelik durumlar haber yapılmıyor sayın gazeteciler. Kaçırılan araç diyorsunuz, yargılama mı yapıldı da kesin hükme vardınız? Benim müvekkilimin burada olmaması gerekirdi. Suçu işleyenlerle bir iletişimi yok, tanıdığı yok. Bu insanlık onuruna aykırıdır ve bir an önce tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

"Emre Yüksel bambaşka asılsız haberlerle gündeme getirilmiştir"

Tutuklu sanık Emre Yüksel’in bir diğer avukatı Betül Yüksel, ''Tolgahan Demirbaş ile yapıldığı iddia edilen 58 telefon görüşmesi hakkında açıklama yapacağım. 3 günlük zaman zarfındadır bu görüşmeler olay gününe ait değildir sadece ve bu görüşmelerin yaklaşık 30’a yakını cevapsız çağrıdır. Geri kalan 30 çağrı da sürekli görüşen iki arkadaş arasında olabilecek sayıda görüşmelerdir. Emre Yüksel bambaşka asılsız haberlerle gündeme getirilmiştir. Tutuklandığı ilk günden itibaren dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen sanki bir suç işlediği ispat edilmiş ve hükme varılmış gibi çeşitli haberler, paylaşımlar yapılmaktadır. Biz masumiyet karinesinin ne olduğunu unuttuk artık. Biz müvekkilimizin koşulsuz şartsız biran önce tahliyesini talep ediyoruz'' dedi.

Tutuklu sanık Umut Ersoy’un avukatı Yener Tanyıldız'ın savunmasında, "Benim ekmek parası kazanmak için taksicilik yapan bir taksiciye suç yüklenmesi hukuksuzdur. Keşke soruşturma düzgün yürütülseydi. Ama bu hain cinayet çözülecek ve gerçek failler cezalandırılacak. Biz müvekkilimizin tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Duruşma yarın sabah sat 09.00'da devam edecek.

 

Kaynak: anka