Gündem

Sinan Ateş cinayeti davası… Tutuklu sanık MHP'li avukat Serdar Öktem'in avukatı: "Bir oyun, dizi çekiliyor; yönetmen Cevheri Güven, senaryo yazarları Cumhuriyet Savcıları, reklamı yapanlar da gazeteciler"

Sinan Ateş davasında tutuklu sanık MHP'li avukat Serdar Öktem’in bir diğer avukatı Batuhan Mastı “Bir oyun, biz dizi çekiliyor. Yönetmenin Cevheri Güven, senaryoyu yazanların da Cumhuriyet savcıları olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki reklamını da gazeteciler yaptı. Tahliye talep ediyorum” dedi.

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) - Sinan Ateş davasında tutuklu sanık MHP'li avukat Serdar Öktem’in bir diğer avukatı Batuhan Mastı “Bir oyun, biz dizi çekiliyor. Yönetmenin Cevheri Güven, senaryoyu yazanların da Cumhuriyet savcıları olduğunu görüyoruz. Ne yazık ki reklamını da gazeteciler yaptı. Tahliye talep ediyorum” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülüyor.

Duruşmada Sinan Ateş'e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardımdan yargılanan Aytaç Ataç’ın avukatı Hüseyin Beyhan, “Bu dosyada olayın vehametinden kaynaklanan sebepler nedeniyle ilgili ilgisiz onlarca insan tutuklanmıştır ve yüksek güvenlikli cezaevinde tek kişilik hücrelerde kalmaktadırlar” dedi. Sanık Ataç’ın dosyanın başından sonuna kadar suça yönelik bir fiilinin ortada olmadığını savunan Beyhan, şunları öne sürdü:

“Müvekkilimin bir çiftliği var. Bu çiftliğe herkesin girebildiği, içinde 1200 koyunun olduğu, buğday tarlasının olduğu çok geniş bir alan. Burası bir işletme. 4-5 çobanın olduğu bir yer. Müvekkilim buraya pek çok insanı davet etmiştir. Buraya ben de gittim. Hayatın olağan akışına uygundur o yüzden Tolgahan Demirbaş’ın buraya gelmesi. Müvekkilim ‘son mesajları sil’ mesajı nedeniyle tutuklandı ama bunun da olmadığını söyledi zaten Çağlar Zorlu.

“Gazetelerde herkes bir tiyatro yazdı”

Gazetelerde herkes bir tiyatro yazdı. Bizim ulaşamadığımız bilgilere onlar ulaştı. Merhumun ailesinin yaşadığı acıları başkasına yaşatarak kurtulamazsınız. Benim müvekkilim çocukları ve ailesi de çok zor durumda. Tutukluluk itirazlarımıza cevap verilmedi. Sadece müvekkilimiz 130 dilekçe yazdı. Müvekkilim açısından dosyada bir delil olmadığı için savunma da yapamıyorum. Müvekkilim sabit ikamet adresine sahiptir. Delilleri karartma şüphesi yoktur çünkü aleyhine delil yoktur. Sinan Ateş’e ne olduğuna ilişkinin internet araması çok normaldir çünkü iş yerine yakın bir yerde olmuştur. Müvekkilimin tutuklu bulunması hukuka uygun değildir, adli kontrol talebiyle tahliyesini talep ediyorum.”

“Çiftlik çalışanlarının ifade tutanakları dosyada yok, bilerek mi eklenmedi?”

Dosyada müvekkili Ataç’ın lehine olacak şeylerin bulunmadığını söyleyen Aytaç Ataç'ın diğer avukatı Barış Can da “Emniyet’te çiftlikte çalışanların ifadeleri alındı ve ben de oradaydım. Ama bu ifadelerin tutanakları dosyada yok. Bunlar bilerek mi eklenmemiştir, yanlışlıkla mı, bilinmemektedir. Aytaç Ataç’ın maktulle bir husumeti ve herhangi bir siyasi partiye üyeliği yoktur. Cinayetten önce ve sonra bir aranma dosyada delil olarak gösterilmektedir.” dedi.

Sinan Ateş’in katledildiği 30 Aralık günü, cinayetten 2,5 saat önce saat 11.00 civarında Demirbaş’ın Ataç’ı aradığı ve ‘Bugün çiftliğe gidecek misin?’ diye sorduğunu, Ataç’ın ise ‘Gitmeyeceğim’ yanıtını verdiğini kaydeden Can, “Çiftliğe gitmesinde bir mahsur yoktur Tolgahan Demirbaş’ın. Belki yılda 30-40 defa ben de Tolgahan da o çiftliğe gitmiştir ve beraber gitmişliğimiz de vardır. Tutukluluk artık müvekkilim adına bir ceza haline gelmiştir. Müvekkilimin serbest bırakılmasını, uygun görüldüğü takdirde adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. 

“Siyasi figürlerin ve oluşturulan baskılara rağmen huzurdaki sanıkların tamamı samimi beyanda bulundu”

Serdar Öktem’in avukatı Oğuzhan Bilgin de “Siyasi figürlerin ve oluşturulan baskılara rağmen huzurdaki sanıkların tamamı samimi beyanda bulunmuştur. Bunun da mahkemenizce önemi olduğunu düşünüyorum.” diyerek savunmasına başladı. Bilgin, iddianamede yer alan Serdar Öktem’in sevk ve idaresindeki 06 DB 7018 plaka sayılı araç ve 34 NR 6144 plaka sayılı araç hakkındaki iddialara dair, “06 DB 7018 plakalı aracın iddianame düzenlenmeden bile Serdar Öktem’in kontrolünde olmadığı bilinmektedir. Bu yüzden iddianame olarak önümüze getirilen evrak yok hükmündedir. 34 NR 6144 plakalı araçta ise şoför koltuğunda değil yan taraftadır ve hakkındaki iddiaları öğrenmek için emniyete gittiği araçtır. Bunca insan tutuklu vaziyette, ne hikmetse 18 aydır savcılık makamı sanık Serdar Öktem’in PTS kayıtlarını temin etmiyor. Çünkü bu kayıtlar geldiğinde suçsuz olduğu ortaya çıkacaktır. Bilirkişi raporunda müvekkil Serdar Öktem’in tamamen İstanbul’da olduğu ve hiçbir sanıkla ortak baz vermediği sabit hale gelmiştir.” savunmasını yaptı.

"Biz bu oyuna gelmeyeceğiz"

“Dünden bu yana telefon şifresi durumunun sosyal medyada çarşaf çarşaf tartışılan Serdar Öktem’in telefonunu vermeme nedenini zaten hastalığı gerekçesiyle açıkladı” diyen Bilgin “Olmayan delillerle insanlar provoke edilerek bir sonuca ulaşılmaya çalışılıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz hukuk gereği müvekkilimizin hiçbir adli kontrol şartı uygulanmadan tahliyesini talep ediyoruz.” dedi.

Sanık Öktem’in bir diğer avukatı Batuhan Mastı da “Bir oyun biz dizi çekiliyor. Yönetmenin Cevheri Güven, senaryoyu yazanlarında Cumhuriyet savcıları olduğunu görüyoruz ne yazık ki reklamını da gazeteciler yaptı. Tahliye talep ediyorum” beyanında bulundu.