(MERSİN)- Silifke’de bu yıl 51'ncisi düzenlenen Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında bisiklet kriteryumu gerçekleştirildi.  

Atatürk Anıtı önünden verilen startla başlayan bisiklet kriteryumuna ilgi yoğundu. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un verdiği startla başlayan bisiklet kriteryumu, Atatürk caddesi, eski hastane ışıkları, hükümet konağı önü ve başlama noktasında son buldu.  Bisiklet kriteryumunda dereceye giren sporculara 51'nci yıl anısına çeşitli hediyeler verilirken, Bisiklet Bayii Aziz İnce sponsorluğunda ise 5 kişiye kura çekimi  ile bisiklet hediye edildi.  

Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı Menteşe'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı

"Kriteryuma katılan herkese teşekkür ediyorum"

Bisiklet kriteryumuna katılan sağlayan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Turgut şöyle konuştu:

"51 yıldır kutladığımız festivaller sayesinde Silifke’miz, adını Türkiye'ye olduğu gibi tüm dünyaya duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini en iyi şekilde korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve tabii güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerinde dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen konuklarımız, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Bu festivalimiz kapsamında düzenlediğimiz konserler, yarışmalar, turnuvalar ve bisiklet kriteryumu gibi daha sayabileceğimiz birçok etkinlikler yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Bisiklet kriteryumu oldu. 

Spor kenti Silifke’mizde  gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizin yanında düzenlediğimiz etkinliklerle de sporcularımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek ve onların spor yapma imkânlarını arttırmak yönünde de çalışmalarımız oluyor. İlçemizin adını spor faaliyetleriyle bütünleştirmek hedefiyle birçok etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Bisiklet kriteryumumuza katılan genç yaşlı tüm vatandaşlarımıza, komite üyelerimize ve etkinliğimizin sponsorluğunu üstlenen Bisiklet Bayi Aziz İnce’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Kaynak: anka