Bülten

Silifke yoğurdu, belediye tesislerinde satışa sunuldu

Silifke Belediyesi, meşhur Silifke yoğurdunu tesislerinde satışa sundu. Başkan Mustafa Turgut, "Artık coğrafi işareti alınmış ve tanıtım imkanlarını her alanda gerçekleştirebildiğimiz bir Silifke yoğurdumuz var" dedi.

(MERSİN) - Silifke Belediyesi, meşhur Silifke yoğurdunu tesislerinde satışa sundu. Başkan Mustafa Turgut, "Artık coğrafi işareti alınmış ve tanıtım imkânlarını her alanda gerçekleştirebildiğimiz bir Silifke yoğurdumuz var" dedi.

Tesislerde satışa sunulan yoğurdun yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördüğünü belirten Silifke Belediye Başkanı Başkan Turgut, şunları söyledi:

''Konar-göçer bir toplum olan Yörüklerin, zengin bitki örtüsüne sahip Toros Dağları'nda otlattıkları keçilerinden sağdıkları sütle yaptıkları yoğurdun şöhreti, meşhur türküye ismini vermesiyle Anadolu coğrafyasına yayılmış durumda. Tabii ki sadece yoğurdun değil yoğurttan üretilen ayranın da çok yararlı ve Türklere has bir içecek olduğu kaynaklarda yer alıyor. Silifke yoğurdunun diğer bir önemli özelliği ise tamamen doğal olduğu için raf ömrü diğer yoğurtlara göre daha kısadır. Silifke Belediyesi olarak bugüne kadar uluslararası müzik ve folklor festivallerinde ve çeşitli alanlarda tanıtımını sağlasak da yeterince yatırım ve girişim olmadığı için sadece hafızalarımızda ve dillerimizde Silifke yoğurdu olarak kalmıştır. Artık coğrafi işareti alınmış ve tanıtım imkânlarını her alanda gerçekleştirebildiğimiz bir Silifke yoğurdumuz var. Silifke Belediyesi olarak belediyemize ait tüm tesislerimizde Silifke yoğurdunu tadabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.''