Siirtli Üretici Pervari Balını Yurt Dışına Satıyor
2600 RAKIMDA DOĞAL ÜRETİM
Ürettiği balların tamamen doğal olduğunu söyleyen bal üreticisi Cemal Tomris, “Ürettiğimiz bal tamamen doğal Pervari yaylalarında rakım 2600’de. Tarihi bir tecrübeyle üretim yapmaktayız. Doğal ve serin bir hava ortamında üretim yapıldığı için ürünler tamamen doğal. Sanayi, ulaşım ve zirai mücadelenin olmadığı; havanın, toprağın, suyun tertemiz olduğu Pervari yaylalarında, dedelerimizden babalarımızdan gelmiş bilgi birikim ve tecrübeyle bu işi yürütmekteyiz” dedi.
"20 ARI İLE BAŞLADIM"
20 arı ile işe başladığını belirten üretici Cemal Tomris şunları söyledi:
"İşyeri olmadan önce pazarlama falan yapmıyorduk. Şahsi olarak bu işe başladım. 20 arı ile başladım. Ürettiğim ballar elimde kalıyordu. Eşe dosta vermeme rağmen elimde yine kalıyordu. Bunu bir işe dönüştürmek istedim. Bunun için bir işyeri kurdum, Pervari merkezde. Bu tarihi lezzeti hani biz Pervarililer olarak biliyorduk, tüketiyorduk. Ama ismi var kendisi piyasada olmayan bir baldı. Bunu acaba hem Türkiye pazarına hem dünya pazarına nasıl ulaştırırım düşüncesiyle aldığım 20 arıyla üretim yapmaya başladım. Yaptığım bu üretimde Türkiye’nin her tarafına adrese teslim bir şekilde gönderim yapmaktayız. Türkiye’nin bu tarihi lezzetini bütün dünyaya ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz."
Bunlar da ilginizi çekebilir