Beşiktaş'la hem futbolculuk döneminde hem de teknik direktörlük döneminde şampiyonluk yaşayan, 4 Büyükler'de de forma giyen Türk futbolunun efsane isimlerinden Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. Üç Büyükler'in bu sezonki performansını değerlendiren Yalçın, futbolculuk döneminde çalıştığı hocası hakkında ağır sözler söyledi.

İşte Sergen Yalçın'ın açıklamaları:

"ICARDI'NİN KAÇ KM KOŞTUĞUNU ÖĞRENDİM" 

Icardi'nin kaç km koştuğunu öğrendim, 7.5 km. Bugün bir maçta herkes 7.5 km koşar. Yürüsen 6 km yürürsün. Bunu eleştiri amaçlı söylemiyorum.

"BU TEMPOADA FUTBOL OYNAMASI ÇOK ZOR" 

Şu anda analiz futbolun çok önemli bir parçasıdır. Her maçtan sonra oyuncuların bireysel analizlerini çıkarırız. Biz bunları görmek zorundayız. Bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor.

"ODUNLA DÖVERSİN, KONUŞMA FALAN OLMAZ" 

Stoperlerin bile koşması gereken mesafe 10 km üzerinde. Bir oyuncu 7 km koşuyorsa diğer oyuncuların çok daha fazla katkı yapması gerekiyor. Mesela senin bir kenar oyuncun 7 km koşuyorsa odunla döversin. Konuşma falan olmaz. Kenar oyuncusu için konuşmalar 11 km altında başlar. Kenar oyuncular minimum 11 km koşar. Zaten atletik olarak Avrupa'ya göre çok gerideyiz.

"MOURINHO'SUN AMA ORTADA GERÇEKLER VAR" 

Hiç kimseyi tatmin etmeyen oyun var Fenerbahçe'de. Tamamen Mourinho'nun suçu. Bu kadroyla o oyunu izlettiremiyorsan Türkiye Ligi'nde hocam kusura bakma ama sende problem var. 26 kupa almışsın, karizmatiksin, Mourinho'sun ama ortada gerçekler var. Cengiz gibi bir kenarın varken, Tadic ile mi oynarsın sağ kenarda?

Editör: Şevval Örs