(GAZİANTEP) - Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın öncülüğünde başlatılan “Gazişehir’den Gazimeclis’e” projesi, Gaziantep’teki üniversite öğrencilerini tarihle buluşturacak. 18-25 yaş arası gençlerin katılabileceği bu özel proje kapsamında gençler, 1. Meclis, 2. Meclis, TBMM ve Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın öncülüğünde başlatılan proje, gençlerin milli bilinç kazanmaları ve tarih bilgilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Gezi programı kapsamında gençler, ilk olarak Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı 1. Meclis’i ziyaret edecek. Ardından gençler 2. Meclis’e geçerek Cumhuriyet tarihinin ikinci aşamasındaki gelişmeleri yerinde görme fırsatı bulacak.

TBMM ziyaretinde ise gençler, Türkiye’nin demokratik süreçlerini yakından tanıma fırsatı elde edecek. Meclis’in çalışmaları hakkında bilgi alacak olan gençler, milletvekilleriyle de bir araya gelecek.

Gezinin en özel adresi Anıtkabir olacak

Ankara gezisinin en önemli kısmı ise Anıtkabir olacak. Atatürk’ün hayatı, mücadeleleri ve mirası hakkında bilgi edinme fırsatı bulacak gençler, müzeyi gezerek, Atatürk’ün kişisel eşyaları ve Kurtuluş Savaşı dönemi belgelerini inceleyecek.

"Geleceklerine ışık tutmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik"

Belediye Başkanı Umut Yılmaz, projenin gençler için büyük bir fırsat olduğunu kaydederek, “Gençlerimizin, tarihimize ve milletimizin değerlerine sahip çıkmalarını önemsiyoruz. Onların milli duygularla yetişmesini sağlamak ve geleceklerine ışık tutmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Ankara gezisi, gençlerimizin ülkemizin geçmişini daha iyi anlamalarına ve geleceğe daha bilinçli bakmalarına katkı sağlayacak” dedi.

    Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu koşuldu     Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu koşuldu

Projeye katılmak isteyen gençler, Belediye'nin internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek. 

Kaynak: anka